lördag 11 maj 2013

Mrs Data går på bio

Med tanke på hur mycket jag älskar film så går jag på bio sorgligt sällan. Räknade ut häromdagen att jag förra året var på bio tre gånger. Tre gånger - på ett helt år. Det är ju skitlite. Stackars mig.
Förhoppningsvis kommer jag gå på bio fler gånger i år, men det ser mörkt ut med tanke på att jag i kväll var på bio för första gången sedan november.
Vad jag såg? "Star Trek - Into darkness" så klart.

Bildkälla Nöjesguiden
Utan att avslöja något kan jag säga som så att man inte behöver veta ett dugg om Star Trek för att se den här filmen, men jag som gör det hade nog lite roligare än den som inte vet något. Mycket referenser som jag kan ha roligt åt, men som egentligen inte tillför något. De finns där för fansen.
Filmen bjöd på en del överraskningar, trots att man listat ut en del i förväg (för man är väl smart). Vissa saker var precis som jag hade trott, annat var lite annorlunda och vissa andra saker var inte alls som jag gissat.
Utmärkt skådespeleri, särskilt av Benedict Cumberbatch som filmens nemesis. Innehöll även mist en scen med omotiverat mycket naken kvinnohud.

Mitt betyg blir 4/5 om jag bara ser till action/science fiction-genren, men om jag ska räkna in den som en Star Trek-film också så blir betyget 3/5. Jag är nämligen inte helt kompis med rebooten, men den här filmen saboterade inte lika mycket för mig som den förra gjorde.