måndag 6 maj 2013

If you like it you should be able to put a ring on it

Idag är det min bröllopsdag. För 13 år sedan satte jag en ring på älskade makens finger och han satte en på mitt. Och så levde vi lyckliga i alla våra dagar.

Tyvärr så finns det folk som inte får den möjligheten, som trots att de älskar varandra inte kan gifta sig. För att lagarna i deras land inte erkänner deras kärlek eller i värsta fall förbjuder den. Bara tanken på att man inte tillåts uttrycka sin kärlek snörper ihop hjärtat på mig. Det är ju kärlek vi talar om - ingenting farligt. Något vackert. Hur man man vara så rädd för den?

Bildkälla theatrebayarea.org
Så jag vill idag, på min bröllopsdag, passa på att uttrycka mitt hopp om en vackrare framtid. En där man tillåts älska den man älskar. Oavsett om det är i ett samkönat förhållande eller inte. Som jag redan sagt - kärleken är inte farlig och inte heller de som älskar. Jag är inte farlig, ingen av mina vänner heller - oavsett min och deras sexuella läggning. Den är inte min sak att döma eller bedöma, min sak är att älska och bry mig om mina vänner. Och det gör jag. För de är mina vänner. Det är det enda som betyder något.

Bildkälla colbymelvin.com
Och om du tvekar så tänk på att fler bröllop betyder fler chanser att få äta tårta. Eller skämt åsido, läs gärna här nedan vad skådespelerskan Anne Hathaway sagt om kampen för äktenskaplig likhet i det där stora skrytsamma landet på andra sidan Atlanten. Det där landet där det är enklare att gifta sig med sin kusin än med en partner av samma kön...

Bildkälla susquehannaceremonies.com
Och dessutom... Let my gays be married!
Bildkälla Tumblr

10 kommentarer:

 1. Världen borde ta och skynda sig att inse att det inte spelar någon roll att det finns olika sexuella läggningar. Sheesh.

  Och grattis på bröllopsdan!

  SvaraRadera
 2. Word!! Bra skrivet! :-) Vet vad det handlar om då min lillasyster hade det tufft när hon kom ut som bisexuell och nu lever med en kvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig förstått grejen med det där. Huvudsaken är väl att folk är lyckliga och mår bra? Jag har flera vänner som lever/har levt i samkönade förhållanden och deras livsval är deras ensak. Bara de mår bra är jag glad, för jag vill att mina vänner ska må bra. Och tillåtas älska den de älskar. Och få gifta sig med den personen.

   Hoppas din syster har det toppen idag.

   Radera
 3. Grattis! Och jag håller VERKLIGEN med dig om alltihop!

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt. Jag förstår inte varför folk orkar bry sig så mycket. Som sagt, så länge folk är lyckliga så spelar det väl ingen roll vem de är lyckliga med? Det enda tillfället då man ö h t har en anledning att bry sig om någons läggning är ifall man är singel och vill veta om deras läggning är kompatibel med ens egen. Eftersom jag är (monogam och) gift så har jag inget med andras läggning att göra helt enkelt. Det finns så mycket annat i världen som det faktiskt är värt att bli upprörd över istället.

  Och grattis på bröllopsdagen! 13 år är inte illa pinkat! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen exakt. Kärlek är det finaste och bästa som finns och var och en sin egen lyckas smed. Jag tycker bara att det är djupt tragiskt att det finns länder där man blir mördad för att man är gay. Eller att det finns länder där man inte får gifta sig med den man älskar. På samma sätt som jag tycker det är hemskt med krig, svält och orättvisor. DET är jag upprörd över. Att jag har tjejkompisar som kysser sina flickvänner - not so much. Det tycker jag bara är vackert. På samma sätt som det är vackert att jag kysser min man.

   Radera
 5. Grattis på bröllopsdagen i efterskott!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .