måndag 6 maj 2013

If you like it you should be able to put a ring on it

Idag är det min bröllopsdag. För 13 år sedan satte jag en ring på älskade makens finger och han satte en på mitt. Och så levde vi lyckliga i alla våra dagar.

Tyvärr så finns det folk som inte får den möjligheten, som trots att de älskar varandra inte kan gifta sig. För att lagarna i deras land inte erkänner deras kärlek eller i värsta fall förbjuder den. Bara tanken på att man inte tillåts uttrycka sin kärlek snörper ihop hjärtat på mig. Det är ju kärlek vi talar om - ingenting farligt. Något vackert. Hur man man vara så rädd för den?

Bildkälla theatrebayarea.org
Så jag vill idag, på min bröllopsdag, passa på att uttrycka mitt hopp om en vackrare framtid. En där man tillåts älska den man älskar. Oavsett om det är i ett samkönat förhållande eller inte. Som jag redan sagt - kärleken är inte farlig och inte heller de som älskar. Jag är inte farlig, ingen av mina vänner heller - oavsett min och deras sexuella läggning. Den är inte min sak att döma eller bedöma, min sak är att älska och bry mig om mina vänner. Och det gör jag. För de är mina vänner. Det är det enda som betyder något.

Bildkälla colbymelvin.com
Och om du tvekar så tänk på att fler bröllop betyder fler chanser att få äta tårta. Eller skämt åsido, läs gärna här nedan vad skådespelerskan Anne Hathaway sagt om kampen för äktenskaplig likhet i det där stora skrytsamma landet på andra sidan Atlanten. Det där landet där det är enklare att gifta sig med sin kusin än med en partner av samma kön...

Bildkälla susquehannaceremonies.com
Och dessutom... Let my gays be married!
Bildkälla Tumblr