onsdag 1 maj 2013

När man läser en del...

...så samlas en del böcker i ens hem. Och om man har valt att placera dessa böcker i en Billyhylla i en färg som utgått (but why?) så har man begränsat utrymme. Då ser det ut som skit efter ett tag. Vår bokhylla var i stort behov av rensning, städning och sortering. Som ni ser. Enormt behov faktiskt. Giganormous.


Före: Böckerna ser ut som om vi bara har slängt i dem. Vilket delvis var sant. De ligger här hoptryckta och instoppade där vi kommit åt för tillfället. Alltså seriöst - det ser ju för jävligt ut.


Under tiden: Tömde en hylla i taget och skred till verket. Planen var att storlekssortera samt att även sortera efter färg på pärmarna för att få ett vilsammare intryck. Vissa bokserier har vi splittat upp efter storlekar i stället för genre. Historia och film som är stora teman, har vi nu delat upp för att få det snyggare.


Det blev lite stökigt men det var det värt. Böckerna närmast i bild är utsorterade nu, utom atlasarna som älskade maken har en viss kärlek till.


Efter: Lite skillnad va? Det enda problemet var att vi behövde extra hyllplan för att få det jättesnyggt och som sagt så har den här färgen utgått. Därav ett vitt hyllplan som blivit över någon annanstans. Vill egentligen ha in minst ett hyllplan till i den högra hyllan så jag antar att vi kommer köpa ett par i någon liknande färg nästa gång vi är på IKEA.


Kolla bara! Alla mina Stephen King samlade på ett ställe. Så vackert att jag blir tårögd. Har ett helt hyllplan med bara "Dark Tower". Och så skymtar även det hyllplan som enbart hyser Twilight-böcker.


En pockethylla mitt bland seriealbumen (som jag inte fick färgsortera för de ska stå i utgivningsordning minsann). Jag är rent galet nöjd över mitt dagsverke. Har varit inne och tittat på hyllorna och bara njutit av synen flera gånger redan. Har helt klart gjort mig förtjänt av ett glas rött till middagen.