fredag 7 november 2014

Fredagsfilmen: WarGames

Om inte jag hade haft exakt ingen internetanslutning alls fram tills för en halvtimme sedan, så hade det här inlägget handlat om en Disney-musikal. Inspirerat av strul med datorer blir det istället en film om en dator som hotar att förstöra hela världen - "WarGames" från 1983. Och nej - den här filmen klarar inte Bechdeltestet, och ja - datorerna i den här filmen känns lika moderna som vevgrammofoner. Men herregud - filmen är som sagt från tidigt 80-tal och i mina ögon är den en riktig liten pärla.

Bildkälla Signalnoise
David är ett riktigt datasnille. Av en slump hackar han in sig på en dator som han tror hör till ett datorspelsföretag. Datorn utmanar David på ett spel, och det spel David tycker verkar mest intressant är ett kärnvapenkrigsspel.
Vad David snubblat över är dock en krigsdator som nu försöker starta krig mot Ryssland och nedräkningen har börjat. Om inte David kan övertyga datorn om att han verkligen bara vill spela ett spel.


2 kommentarer:

  1. En fantastisk kultfilm. fortfarande en av de stora favoritfilmerna hos mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kultig så man gråter. Av lycka. :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .