måndag 17 november 2014

Gah!

Jag blir så trött!

Varför i hela friden kan man inte få inte tycka om saffran i det här landet? Vad är det med dessa glorifierade krokuspisteller som gör folk helt jädra dumma i huvudet?
För när älskade maken berättar för mig att jag blir ifrågasatt i fikarummet på hans jobb när han berättar att jag inte tycker om lussekatter - då blir jag faktiskt lite förbannad. Jag kan gissa att det finns massor av saker som dessa lussebullsälskare inte tycker om som jag tycker om - ger det mig då rätten att ifrågasätta deras smak? Nej, det gör det inte. För man får faktiskt tycka om olika saker.

Och detta ständiga "nu ska vi lura i Jenny saffran genom att säga att det är gurkmeja tihi" som jag får utstå varje vinter - tror ni verkligen att jag efter 43 jävla år inte är förbannat trött på det? Jo -det är jag. Och med tanke på att jag mår illa bara jag känner doften av saffran så kommer ni inte kunna "lura i mig" saffran hur mycket ni än anstränger er. Så ja, jag tycker det är jobbigt när det stinker saffran precis överallt tre månader om året, jag tycker det är jobbigt att hela tiden få höra att jag har fel som inte tycker om saffran, jag tycker det är jobbigt när folk ska pracka på mig saffran ändå till vilket pris som helst.

Visste ni förresten att saffran är giftigt i för stor mängd? Kastar man ut överblivet saffransbröd till småfåglar kanske man har ett och annat talgoxliv på sitt samvete.
Så kanske är det vi som inte tycker om saffran som har rätt, eftersom vi har något nedärvt i oss som vet att det där - det är inte nyttigt. Fast blomman är fin.

Bildkälla Smak för mat

7 kommentarer:

 1. Avskyr oxå saffran! Just nu luktar det fruktansvärt i kyl,frys, lager och butik och det enda man får höra är GUD VAD GOTT DET LUKTAR!!! Hate it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yay! Då är vi fyra i varje fall. :D

   Radera
 2. Richard Fuchs driver faktiskt med saffranshysterin i "Visst är det jul igen". Värt att läsa så att ni vet att ni inte är ensamma.

  Med det sagt så är det otroligt barnsligt att inte acceptera att vi tycker olika. Personlig smak-try it, you'll like it =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värst för mig är faktiskt dessa ständiga glirningar jag får och att det tjatas om att jag MÅSTE prova för det är ju så GOTT! Eh... Jag HAR provat. Hur skulle jag annars veta att jag inte tycker om det? Folk alltså.
   Som sagt - man får tycka olika om vad man stoppar i munnen. Har jag för mig. :D

   Radera
 3. Du får komma över och äta pepparkaka hos mig i helgen istället :) för det vet jag att du tycker om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du bakat dem själv kan det vara värt det, annars jobbar jag och står i i helgen. Men en stund ska jag väl kunna avvara så jag får spana in KÖKET! :D

   Radera
  2. Och den gula fläcken, som tyvärr inte bara sitter i ögat utan är en fläck som redan innan köket ens är invigt, har lyckats leta sig in i mattan och vägrar flytta ut igen :( och det är INTE ens saffran!

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .