måndag 3 november 2014

Säsongssammanfattning: Doctor Who, säsong 7 + "Day of the Doctor"

Det känns som att det har tagit en mindre evighet att se klart på säsong 7. Älskade maken och jag började någon gång i våras och sista avsnittet klämde vi i helgen. Och jag är minst sagt inte ett dugg sugen på att se säsong 8, så det här bådar inte väl.

Till dagens sammanfattning smäller jag av både säsong 7 och skriver lite extra om specialavsnittet "Day of the Doctor" som firade att Doctor Who gått på brittisk tv i 50 år.

Bildkälla Screen rant
Favoritavsnitt: 7x05 "The angels take Manhattan". Lilla E vill helst inte se avsnitt med weeping angels, men det här tyckte vi var viktigt att se eftersom det här är det avsnitt där Amy och Rory säger farväl.
7x11 "Journey to the centre of the TARDIS". Doktorn finner sig ombord på ett skepp som har tagit Tardisen som rymdskrot. Kvar inne iTardisen finns Clara, och de har inte mycket tid på sig att finna henne bland de till synes oändliga rummen, innan en katastrof inträffar.
7x14 "The namne of the Doctor". Doktorns vänner blir kidnappade och för att rädda dem måste han bege sig till Trezalore. Och så får vi veta sanningen om Clara.

Favoritkaraktär: Doktorn. Trots allt.

Favoritpar: Amy och Rory.

Bäst i säsongen: Skrattade som en tok åt Strax i avsnittet "The crimson horror". Så där så jag behövde se om på scenen med honom och hästen ett par gånger.

Värst i säsongen: Väldigt mycket, men det totala bottennappet för mig var avsnitt 7x02 "Dinosaurs on a spaceship". För det var dinosaurier. På ett rymdskepp. Och Nefertiti. Och här vände jag mig mot älskade maken och sade: "Det här är ju skitdåligt". En känsla som höll i sig, kan man väl säga.

Övriga kommentarer: 2013 fyllde alltså tv-serien "Doctor Who" 50 år, något som firades med ett specialavsnitt, "The day of the Doctor",  där alla Doktorer förekommer - inklusive nummer 13. Det mesta är så klart arkivmaterial, men vi får se David Tennant igen bredvid Matt Smiths Doktor samt den Doktor de andra regenereringarna alltid försöker glömma, spelad av John Hurt.
Någonstans i rymden försöker en Doktor bestämma sig för hur han kan stoppa Tidskrigen som hotar att förgöra universum. Samtidigt på Jorden kallas Doktorn till Londons National gallery där något underligt händer bland konstverken, något som startade redan 1562 i det Elizabethanska England. Om tre Doktorn får samla sin erfarenhet så kanske det finns möjlighet att rädda mer än en värld.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .