fredag 7 april 2017

Fredagsmys: Kanderade mandlar

Med tanke på hur lätt det är att göra egna brända mandlar är det nästan skrämmande att det tagit mig till nu att göra dem själv. Nu slipper jag vänta till årets julmarknad! Lyllo mig.
Fast det är klart, för mig är brända mandlar de där rosa med marsipan runt om. Härligt mjuksega saker. Det här är mer kanderade mandlar. Eller vilken annan nöt som helst. Eller en mix av olika nötter, för den delen. Omnomnom!



Kanderade mandlar

200 g mandlar (en påse)
1-1½ dl socker
1/4-½ dl vatten

Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Lös upp sockret med vattnet i en kastrull eller stekpanna. Häll i mandlarna och rör hela tiden tills det börjar knäppa om mandlarna eller tills sockret börjar bilda kristaller runt mandlarna.
Häll upp på ett bakplåtspapper på en plåt, separera mndlarna från varandra. Låt dem svalna. Ät.

Trevlig helg!