tisdag 4 april 2017

What I eat in a day #13 - Grönt

I fredags fick jag tummen ur och fotograferade min mat under dagen. När jag sedan tittade på bilderna såg det väldigt grönt ut. Inte grönt som i vegetariskt, utan grönt som i färgen grönt. Och eftersom det är bra att äta mat som inte bara är brun, så känner jag mig rätt så nöjd med det. #eattherainbow


Dagens grönaste måltid var helt klart frukosten. Åt nämligen en grön smoothiebowl som jag toppade med kokos, chiafrön och lite vindruvor. Till detta te - så klart.
Jag har ätit den här smoothien förut och då var den mycket godare än vad den var i fredags, och jag vet precis varför. Förra gången gjorde jag den på färska ingredienser, den här gången på frysta. Och det är spenat i den här. Jag vet inte vad det är med spenat för mig, men färsk går den utmärkt att äta. Har den varit fryst eller blivit stuvad så tycker jag att spenat är jätteäckligt. Så - note to self: använd färsk spenat nästa gång. Mmmkay?


Till lunch åt jag den där favoriten. Fräst grönkål toppad med stekt ägg och sriracha alltså. Eftersom det var kidneybönor kvar från middagen dagen innan så värmde jag på dem också tillsammans med grönkålen. Omnomnom.


Efterrätten var ett äpple. Åt det på vägen hem till den där hunden jag promenerar med. Jag äter allt på äpplet, utom pinnen. Äppelskrottet är en myt.
Nagellacket är Having a Big Head Day från OPI, om någon undrade.


Jag vet att jag fyllde på min temugg någon gång under dagen, men fick visst inte med det på bild. Det här är nämligen inte te, utan en kopp kaffe. Eller rättare sagt en kopp vaniljlatte. I en grön kopp, nota bene.
Till det ett av mina favoritsnacks - banan med jordnötssmör. Jag brukar toppa dem med sesamfrön, men här är det visst chiafrön som fått den äran.


Lilla E bakade shortbread. Kan vara så att en eller tre bitar shortbread slank ner i min mage. Jag älskar nämligen shortbread. Hon är en sådan fresterska, den där ungen jag har.


Till middag åt vi den kulinariska rätten dumplings och vårrullar från frysdisken på Ica. Till det stekte jag ris. Med ärtor i - mer grönt! Dessutom lite gröna blad och sriracha.


Det var ju fredag! Alltså en fredagsdrink i form av en Gimlet med is. Den är ljusgrön om man kisar lite och använder en hel del fantasi. På riktigt är den det i varje fall.
Jag hann lacka om naglarna i fredags också. Det här är Moonchild från H&M Beauty. Om någon undrade.


Det var ju fredag! Alltså fredagssnacks i form av popcorn.

2 kommentarer:

  1. Jag är inte ensam om att äta hela äpplet, så skönt =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :D Jag är det. I varje fall i det här huset. :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .