tisdag 10 augusti 2021

What I eat in a day #31 - Tomma skåp

Måndagar är den stora handla-matvaror-dagen i det här huset. Alltså brukar det kunna vara ganska tomt i skåpen en måndag innan vi har kommit iväg till Det Stora Varuhuset (Ica Maxi) och gjort våra inköp. Men mat i magen behöver en ändå, och igår såg min matdag ut så här - tomma skåp till trots.



Till frukost dricker jag som vanligt te. Allra oftast, om inte alltid, så är det Earl Grey i koppen, med en skvätt mjölk. En skål med yoghurt och min hemgjorda granola, plus en macka med jordnötssmör gjorde måltiden komplett.


Till lunch blev det restfest. Vi hade lite coleslaw kvar sedan söndagens korvmiddag så jag lade en klick av det på tallriken, i sällskap med rester från lördagens plockmatsmiddag. Lite crostini, mozzarella, lomo, salami, någon sorts kex/ostsnurror, och ett gäng oliver.


Fikade och tittade på film samtidigt. En kopp te, den här gången med lite grädde i eftersom mjölken tagit slut...


...och så mumsade jag i mig en massa grissini också. Tror jag lyckades köpa det smuligaste grissinipaketet i butiken. Det ska ju ändå gå sönder i munnen!


Middagen var planerad, så här hade vi alla godsaker på plats för att göra en pastarätt med svamp, smör och soja. Låter knasigt, men är jättegott. Recept kommer snart.
De gröna bladen är hemmaodlade, och på dessa skvätte vi sluttampen på den hemgjorda vinägretten.


Om en blir vad en äter så kommer jag snart vara en skål med popcorn. Faktiskt så har jag ätit popcorn varje kväll den senaste veckan, utom en då jag åt chips. Gissa vilken tid i månaden det är.