onsdag 4 augusti 2021

Vad jag läste ut i juli

Att jag skulle lyckas läsa ut 6 böcker i juli trodde jag inte alls. Det satt stundtals långt inne med läsningen, och jag läste dessutom en väldigt tjock bok som upptog en stor del av min lästid. Lägg där till att älskade maken har haft semester hela juli, och vi har gjort saker ganska många dagar, så min tid med en bok har inte alltid varit vad jag trodde. 
Som vanligt sammanfattar jag julis böcker med den jag läste först överst, och så vidare.


"Troubled blood" av Robert Galbraith är vad jag tror kommer bli årets tjockaste bok. 927 sidor, där en del kändes överflödiga. Boken utspelar sig under lite mer än ett år, så det kan möjligen förklara lite av dess längd. Den femte boken om Cormoran Strike och Robin Ellacott fick betyget 4/5 av mig.

"Strandläsning" av Emily Henry. För ibland behöver en bara lite gullig romance i sitt liv. En snabbläst bok med rapp dialog som följer romancemallen väldigt bra. Lite väl snuttigt slut för min del. Betyget blev 3,5/5.

"Boyfriend material" av Alexis Hall blev månadens favoritbok med 4,5/5 i betyg. Verkar vara första boken i en trilogi, så jag hoppas att de andra böckerna är lika bra, för jag kommer absolut läsa dem så att jag får veta hur det går för Luc och Oliver.

"Onaturlig död. Liv och död: en rättsläkares memoarer" av Richard Shepherd, är precis vad titeln säger att den är. Mycket intressant läsning, även om allt så klart inte är direkt mysigt att läsa om. Följer Richard Shepherd både på jobbet och i privatlivet. Betyget blev 4/5.

"Elefanten som gick upp i rök" av Haruki Murakami är en samling noveller som jag oftast inte tyckte så värst mycket om. Några få var bra, resten var meh. Så är jag ingen älskare av noveller som litteraturform heller. Det sammanfattade betyget blev 2/5.

"En gentleman i Moskva" av Amor Towles. Jag ville tycka om den här boken så innerligt gärna, men jag tyckte den var på sin höjd okej. Lite väl mycket fantastisk fluff under en spännande historisk era i Sovjetunionen. Betyget blev 2,5/5.