fredag 26 juli 2024

FredagsFilmen: Twister

Är det en remake eller en uppföljare som heter "Twisters" som kommer på bio i sommar? Jag vet inte, men vad jag vet är att originalet "Twister" (utan 's') från 1996 är en fenomenal film. Så vi FredagsFilmar den idag, tycker jag.

Bildkälla CeDe

Stormjägarna Jo och Bill Harding ligger i skilsmässa. Nu behövs bara några underskrifter för att Bill ska kunna gå vidare i livet. Han söker upp Jo, som precis är på väg ut för att jaga några tornados och prova ny teknisk utrustning för att få veta så mycket som möjligt om det här väderfenomenet. Inte riktigt rätt tillfälle alltså.



Bill Paxton, må han vila i frid, ville göra en andra "Twister"-film väldigt länge, men pengar och hans död satte stopp för det. Nu kommer det ändå en ny film, och den kommer säkert ha sin behållning den med, men ni vet. The original and best, och så vidare.
Jag tycker mycket om den här filmen, och skulle gärna se den igen/införliva den i filmsamlingen. Lagom med spänning, och faktiskt ett riktigt intressant ämne. Plus lite romantik. Och en fantastisk skådespelarensemble, så klart.