fredag 16 augusti 2024

FredagsFilmen: Alien Romulus

Jag har inte varit på bio sedan senaste Bond-filmen, för snart tre år sedan. Jag har helt enkel blivit bekväm av mig, samt tycker om att bestämma själv när en film ska börja. Men nu är jag allt lite sugen på ett biobesök. Tror jag.

Bildkälla Bio Rio

En grupp unga rymdkolonisatörer letar igenom en övergiven rymdstation på jakt efter dyrbar utrustning att sälja vidare. Det de hittar är mycket värre än vad de någonsin kunnat ana. 



Om vi räknar med Alien vs. Predator-filmerna är det här den nionde Alien-filmen, annars är det den sjunde. Tidsmässigt ska den utspela sig mellan den första och den andra filmen, alltså "Alien" och "Aliens". Eftersom jag har sett alla de andra Alien-filmerna är jag så klart väldigt sugen på att se även den här, men första gången jag såg en trailer till den här tittade jag bestämt på älskade maken och sa att jag inte visste om jag skulle fixa att se den. Och då menade jag inte bara på bio, där allt blir mer intensivt, utan överhuvudtaget. Tant har blivit lite mer lättskrämd med åren, nämligen, och både jump scares och body horror känner jag kanske skulle bli för mycket för mig.
Men någon gång. Kanske redan snart, då filmen precis har haft premiär. Det beror lite på hur mutad med popcorn jag blir.