tisdag 6 augusti 2024

Sett på TV: The Acolyte

Disney gör vad Disney brukar - mjölkar kassakon lite till. Är det bara jag som är toktrött på all Marvel och Star Wars? Troligen inte. 
Hakade ändå på när älskade maken ville titta på den senaste Star Wars-serien, "The Acolyte". Utspelar sig ett bra tag innan ur-Star Wars, så det kunde kanske vara intressant.

Bildkälla MSN

 Osha lyckades aldrig bli en Jedi, och nu arbetar hon på olika rymdskepp som reparatör. En dag kommer en delegation från Jedi-ordern för att arrestera henne, misstänkt för mord på en Jedi. Så börjar en ny resa för Osha, där hon får lära sig att allt hon trott om sin barndom kanske inte är sant, vad som egentligen hände hennes familj, och om ett öde hon inte hade väntat sig.

Slutet på den här serien bäddar för en andra säsong, men det är ingenting jag kommer spendera tid på. Jag fick bra med nog under de åtta avsnitt den här serien bredde ut sig på. Till en början kändes det kul att få veta vad som ledde fram till diverse saker som komma ska, då "The Acolyte" utspelar sig ungefär hundra år innan händelserna i episod 1 och framåt. Ganska snabbt hamnar dock fokus helt på Osha och hennes berättelse, med tillbakablicksavsnitt och uppnystanden av lögner, men då har jag för länge sedan slutat bry mig. 
Jag fastande aldrig för någon av karaktärerna. Oscha (och Mae) tyckte jag blev mer och mer irriterande. Jag hade hoppats på Carrie Anne Moss, men... Ingen spoiler, men hon är inte med ens en bråkdel av vad man kan tro av förhandstittar, eller posters för den delen.
Serien bjuder på en del oväntade twister, men då var jag redan så trött på alltihopa att jag mest blev sur av dem. Och att Yoda skulle vara med, som jag hade hört på förhand. Dröjde läääänge - samt blink and you'll miss it.