fredag 26 april 2013

FredagsFilmen: Star Trek - Into darkness

Klart som korvspad att jag har koll på att det snart kommer en ny Star Trek-film. Jag hade tänkt vänta med att skriva om den tills premiären den 10 maj, men eftersom jag glömde bort att det var fredag idag och inte kommer på någon annan film att skriva om såhär på kvällskvisten så får mitt filmtips för denna vecka bli att gå på bio i maj och se "Star Trek - Into darkness".
Film nummer tolv i ordningen av Star Trek-filmer och den andra i rebooten jag inte riktigt har bestämt mig för vad jag tycker om. Klar fördel med denna film är att man har castat Benedict Cumberbatch som skurken i den här filmen, eller som en bekant till mig kallar honom - sex on legs.


Det ryktas om att det är Khan han spelar, vilket skulle göra det här till en ny version av "The wrath of Kahn" från 1982. Än så länge är det dock inte bekräftat så den som väntar får se.

När Enterprise och dess besättning återvänder hem finner de att någon från deras egen organisation har detonerat hela flottan och lämnat världen i kris. Kirk leder sin besättning till en krigshärjad plats för att finna den man som är skyldig till förstörelsen. Det blir ett dödligt schackspel med livet, kärleken och vänskapen som insats.


2 kommentarer:

  1. Spännande! Får mig att önska att jag orkade gå på bio. Men jag vet inte om jag tycker att trailern eller handlingen känns så Star Trek-ig... eller ja, kanske Star Trek Enterprise då... Den serien har ju en lite annan känsla och lite jordens undergång över sig med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju lugnt påstå att JJ Abrams har vänt upp och ner på hela Star Trek-universumet med sin reboot. Och det är det jag inte är riktigt säker på om jag gillar även om jag älskar en actionrykare också. Och det är lite så det känns - mer action än Star Trek. Som att hjärtat i Star Trek inte riktigt finns kvar. Men... Cumberbatch. Och Quinto. *mums* ;)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .