måndag 1 april 2013

It will be just like starting over

Efter ett uppehåll på flera månader var jag idag ute på årets första löpträning. Nej - det är inte ett aprilskämt.
Jag har bestämt mig för att börja från början med ett C25K program. C25K som i couch to 5 kilometers alltså. Upp ur soffan!

Bildkälla
Nu var jag ju inte helt otränad eftersom jag sprang rätt mycket förra året och har promenerat hela vintern, men jag bestämde mig ändå för att börja om från början. Allra mest för att jag hittills inte har kommit upp i att springa mer än 6-7 minuter utan att pausa, och med det här programmet ska man alltså klara av en halvtimmes löpning så småningom. Jag längtar till det småningomet infinner sig.

Men - jag hade en alldeles speciell upplevelse idag när jag var ute och sprang. Mina allra första löpsteg för i år fick mig nämligen att le. Stort. För det kändes så otroligt bra i hela kroppen att vara på gång igen. Att ge sig själv den där endorfinkicken. Även om det bara blev 3 löpminuter idag så var de underbara. Och jag hade kunnat springa längre. Den känslan är obetalbar.

Ibland är det underbart att börja om från början.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Toppen att du kan köra igång igen, heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns fantastiskt! Sen ska jag träna upp core-muskelaturen också bara. Inga mer inflammerade muskelfästen här inte. *ta i trä*

   Radera
 2. Svar
  1. Njae.. Tänkte mer springa än gå. ;)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .