torsdag 11 april 2013

Hamlet

Det finns väl knappast något bättre sätt att skingra grumliga tankar än att få sitta dryga tre timmar i en teatersalong och låta sig dras in i intrigerna kring ett Shakespeare-drama? 
Jag har turen att detta läsår få gå på en massa föreställningar med min fina klass, och igår satt vi på Örebro teater och upplevde Hamlet. För det var verkligen en upplevelse. Så till den milda grad att jag inte nog kan uppmana er att om ni har chansen så ska ni se den här. Pjäsen spelas till 11 maj, så ni har en månad på er. Missa inte detta om ni älskar teater, älskar Shakespeare och älskar Hamlet.

Bildkälla mynewsdesk
När jag var ung höll jag på väldigt mycket med teater och närde en dröm om att en gång få slita scengolv. Nu blev det inte så, men redan då och fortfarande, var Hamlet min absoluta drömroll. Jag älskar den här pjäsen, men det var faktiskt första gången jag såg den live på scen med mer än en skådespelare. Och jag älskar den ännu mer nu, trots att Horatio inte fanns med och trots att det inte var Hamlet som läste sin berömda monolog. Man har nämligen bearbetat ner manuset ganska så rejält, vilket är förståligt. Den är nämligen galet lång i originalutförande.

En annan sak som gjorde det här till en fantastisk upplevelse var användandet av scenografin. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag satt med ett fånigt leende på läpparna mer än en gång och hade gåshud i nacken ungefär konstant genom vissa episoder. Och skådespelarna - ej att förglömma. Fantastisk ensemble ner i minsta detalj. Och så fäktas de på scen (så klart).

Jo, gå och se den här. Boka biljett nu. Länken här tar dig till Länsteatern i Örebros sida och där finns alla detaljer om pjäsen och hur du bokar biljett. Kanske ses vi där för jag ska absolut se den igen. Hoppas jag. 

2 kommentarer:

  1. Det är mysigt att gå på teater, nu var det länge sen jag var på en teaterföreställning. Men vi ska se en show jag och maken på vår bröllopsdag den 20/4, vi ska se Rock of Ages, det ska bli väldigt roligt. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Teater är bland det bästa jag vet, så det är egentligen ganska förvånande att jag går så sällan som jag gör. Innan det här abonnemanget för 2012/2013 så var det säkert 10 år sedan jag kom iväg på "riktig" teater. Och GUD som jag har saknar det. Får bli en vana känner jag.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .