söndag 4 augusti 2013

Min nya tatuering

Nu är det snart två veckor jag var iväg och placerade min tredje tatuering på plats. Den första jag gjorde var den lilla fladdermusen som syns på min vänstra axel, Fladdris kallad. Det är inte Batman. Den har med vampyrer att göra, let's leave it at that.

Före...
Jag har länge velat göra en tredje tatuering (eller fler) men har inte riktig tagit mig tid eller råd till det. Det senaste halvåret har min längtan nästan blivit en desperation. Jag har mått ganska dåligt, som ni vet vid det här laget. Jag har därför velat göra något för att påminna mig om att jag lever. Att det finns skönhet i smärta. Jag ville ha ett motiv som var vackert och inspirerande och som symboliserade något. Och så trillade jag in på det här med ett Horus-öga, eller ett Ra-öga. Det är en fornegyptisk symbol för gudomligt beskydd och vaksamhet som ofta använts till skyddsamuletter.

Inspirationen
 Så jag började surfa runt på nätet för att hitta fina bilder på Horusögat och fastnade lite extra för den här. Jag bad dock tatueraren sätta sin egen prägel på den. Den här har ju redan någon annan, samt att det var ju hon som var konstnären.

Inspiration nummer två
 En annan sak jag ville införliva i tatueringen var min mans ögonfärg. (Jag har fått hans tillåtelse att visa den här bilden). Dels för att han är min älskade make, dels för att han varit ett sådant enormt stöd för mig sedan den dag jag träffade honom, dels för att han har de vackraste ögonen jag sett på någon någonsin.

Resultatet
Resultatet blev mitt eget gröna Horusöga i nacken. Jag ser henne inte så bra (jo - det är en hon) men hon ser mig. Och jag tycker att hon är jättefin.