fredag 23 augusti 2013

FredagsFilmen: The Mortal Instruments - City of Bones

Veckans FredagsFilm får handla om en av kvällens premiärer, "The mortal instruments - City of bones" (eller "Stad av skuggor" som undertiteln blev på svenska). Den här filmen är baserad på den första i en serie böcker av Cassandra Clare, så det blir inte direkt något pris till den som gissar att det kommer bli en serie filmer också. Jag har inte läst någon av böckerna själv, fast de ligger ganska högt upp på min vill-läsa-lista. Med tanke på att jag känt till den här filmens existens ett bra tag så hade jag kunnat göra något åt det och läst åtminstone första boken, men det har jag alltså inte gjort. Klantigt. Får väl vänta till dvd:n eftersom jag helst läser boken först.
Jag har ungefär ingen aning alls om vad det här handlar om, men nyfiken är jag.

Bildkälla Imp awards
Clary är en helt vanlig tonåring som bor i New York. När hennes mamma försvinner upptäcker hon att hon är den senaste i en linje av Shadowhunters - hälften människa, hälften ängel - som försvarar vår värld mot onda makter som demoner, vampyrer och trollkarlar. Hon ansluter sig till en grupp Shadowhunters och lär sig om sitt ursprung och sitt uppdrag.


7 kommentarer:

 1. Men jag vill se den - jag vill se den med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du. Får se hur det blir med den saken. *sjuk*

   Radera
  2. Ja nu ja, men det är du väl inte för evigt hoppas jag

   Radera
  3. Nä men jag är ju förkyld = döende.

   Radera
 2. Jag älskade den! Och böckerna är ännu bättre, helt klart en av mina favoritserier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är jag inte förvånad? ;)

   Radera
 3. Böckerna är jätte bra och jag älskade även filmen! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .