fredag 16 augusti 2013

FredagsFilmen: Despicable me

Jag fortsätter väl med animerad film bara för att det är roligt. Jag gillar ju tecknat - det har jag gjort sedan jag var liten och allt tecknat man såg var Kalle Anka på julafton, Hacke Hackspett på Gomorron' Sverige och om man hade tur klämde SVT in Tecknade pärlor då och då. Japp, så gammal är jag.

"Despicable me" har precis fått en uppföljare med det osannolika namnet "Despicable me 2". Jag tror dessutom att det ska göras en film om minionerna, de små gula med hängselbyxor. Man kan ju hoppas. Idag koncentrerar jag mig dock på den första "Despicable me" som fick heta "Dumma mej" på svenska. 

Bildkälla IMDb.
Gru (med röst av Steve Carell som faktiskt fyller år idag) bor i ett idylliskt villaområde. I det svarta huset med en knalldöd trädgård. Bakom denna fasad döljer sig en världens största superskurkar som med sina medhjälpare, minionerna, planerar sin nästa stora kupp - att stjäla månen.
Problem tillstöter dock i form av de föräldralösa flickorna Margo, Edith och Agnes som bestämmer sig för att Gru ska bli deras pappa.


3 kommentarer:

 1. Såg faktikst filmen nyligen för första gången när dom sände den på TV (eftersom jag aldrig går på bio längre) Älskar animerat och tecknat.

  Herregud, som barn tittade man ju på den lilla filmsnutten före Anslagstavlan med stor glädje, så svältfödd var man på tecknat. LOL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag spelade in Tecknade pärlor på video och tittade på dem om och om och om igen. Vissa Tom & Jerry kan jag fortfarande utantill. :)

   Radera
  2. Jag är väldigt, väldigt svag för Tom & Jerry, i synnerhet dom tidiagste åren. Förr i tiden höll jag koll på dom olika tecknarna men det har jag tyvärr glömt bort nu mera.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .