fredag 16 augusti 2013

FredagsFilmen: Despicable me

Jag fortsätter väl med animerad film bara för att det är roligt. Jag gillar ju tecknat - det har jag gjort sedan jag var liten och allt tecknat man såg var Kalle Anka på julafton, Hacke Hackspett på Gomorron' Sverige och om man hade tur klämde SVT in Tecknade pärlor då och då. Japp, så gammal är jag.

"Despicable me" har precis fått en uppföljare med det osannolika namnet "Despicable me 2". Jag tror dessutom att det ska göras en film om minionerna, de små gula med hängselbyxor. Man kan ju hoppas. Idag koncentrerar jag mig dock på den första "Despicable me" som fick heta "Dumma mej" på svenska. 

Bildkälla IMDb.
Gru (med röst av Steve Carell som faktiskt fyller år idag) bor i ett idylliskt villaområde. I det svarta huset med en knalldöd trädgård. Bakom denna fasad döljer sig en världens största superskurkar som med sina medhjälpare, minionerna, planerar sin nästa stora kupp - att stjäla månen.
Problem tillstöter dock i form av de föräldralösa flickorna Margo, Edith och Agnes som bestämmer sig för att Gru ska bli deras pappa.