torsdag 8 augusti 2013

På äventyr med Chilipojken

Om en vecka börjar Chilipojken på en ny skola, som ligger en ganska bra bit hemifrån. Det är dags för gossen att börja åka buss helt enkelt.
Idag när Lilla E var på kalas bestämde vi att det var dags att övningsåka med bussen, så man vet ungefär hur lång tid det tar, var man ska gå av och sådana där detaljer. Vi åker inte mycket buss i vår familj, det är mest cykel eller bil så bussresor är ett äventyr i sig.

Resan började "bra" med att Chilipojkens busskort var helt tömt på pengar och jag därför fick betala för både honom och mig. Tydligen kunde man programmera för det, men det visst ju inte jag. Blev däremot rätt så otrevligt upplyst om detta av vår busschaufför (som helt klart inte var en man på glatt humör). Resan började sådär bra alltså. Bättre blev det när sagda busschaufför körde fel. Jajamensan - där vägen för busslinjen svängde körde han rakt fram. Och att göra en u-sväng med en ledbuss är kanske inte att rekommendera, så han fick åka vidare på fel väg tills han kom till rondellen vid sjukhuset och kunde vända. Ett misstag på några kilometer/minuter.
Till en följd av detta släckte han ner bussen, alltså så att skyltarna i taket som upplyser om busshållplatserna slocknade. Och så hamnade vi fel i tidtabellen och hamnade rakt i baken på en annan ledbuss vilket gjorde att vår buss inte riktigt fick plats vid busshållplatserna utan ibland fick stå och vänta på att bussen framför skulle åka iväg. Kul på hjul...

Nu började vi så sakteliga närma oss Chilipojkens blivande skola. Jag hade suttit och lusläst kartan som Länstrafiken har på sin hemsida och kommit fram till att den bästa hållplatsen skulle bli den efter den stora arenan. Således plingade jag när vi passerat busshållplatsen vid den stora arenan. Grejen var ju bara den att den hållplatsen jag hade kollat upp inte längre existerade. Jajamensan - borttagen från busslinjen men inte från kartan som ligger ute på internet! Kan ju tycka att det är ungefär hur dåligt som helst att det inte finns någon hållplats mellan den stora arenan och den där Chilipojken nu ska gå av för att gå samma väg tillbaka som han precis åkt (för det blir närmast så). På väg hem däremot finns det en hållplats precis utanför skolan... Det där med hållplatser ungefär mittemot varandra har visst Länstrafiken i Örebro struntat i just precis där. Hade jag bott i USA hade jag stämt dem - och fått rätt.

Chilipojken och jag var lite trötta på bussar nu och bestämde oss för en promenad in till stan för att äta lunch. Det är inte jättelångt, tar en kvart ungefär. Vi hann halvvägs innan det började regna. Ganska så mycket. Och vi hade bara ett paraply med oss. Som tur är fick vi låna ett inne på Chilipojkens farfars jobb, där vi passade på att hälsa på efter att vi laddat hans busskort. Med 50 kronor istället för de planerade hundra eftersom de inte hade växel på min andra sedel förutom 50-lappen.

Nu var vi hungriga! Dags för den utlovade lunchen på Burger King där Chilipojken hade bespetsat sig på en X-Looong Chili cheese-burgare med tre hamburgare i sig. Döm om hans besvikelse när den inte alls var så värst lååång utan mer som en minibaguett än de 25 centimeter han föreställt sig. På platt och sladdrigt bröd. Han blev mätt i varje fall.
Och sedan åkte vi bussen hem, utan missöden. Och väl hemma drack vi te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .