onsdag 7 augusti 2013

Mrs Data dissar

I torsdags färgade jag håret med Olia från Garnier. På lördag förmiddag började det klia på mig. I ansiktet, på halsen, på bröstet, i handflatorna och på fingrarna. Eftersom det är andra gången det händer när jag färgat håret med samma hårfärg så tror jag att det är den som är boven i dramat. Eller så är jag galet övertygad om det.

Med tanke på det så kan jag inte riktigt rekommendera Olia  från Garnier, men ni gör som ni vill.
Personligen är jag mest bara glad över att det idag inte kliat så mycket på mig att jag inte kunnat behärska mig. Att det kommer ta minst två veckor för huden i mitt ansikte att återhämta sig är en annan sak. Just nu lever jag med torra fläckar,  flagande hy och småfinnar i hela plytet samt nässelutslag på händerna. Yay...

Undrar om jag någonsin kommer våga färga håret igen, eller om jag blir vithårig nu. För jag färgar håret av fåfänga. Jag är van att vara brunett.

6 kommentarer:

 1. Usch, vad trist. :-( Ungefär samma sak hände mig när jag blonderade mig i våras. Började med klåda i hårbotten och slutade med klåda över hela kroppen. Det hjälpte väl inte att jag gjorde det i en period när jag var extremt stressad och mådde dåligt. Jag tror att klådan utlöstes av blekningen men fick bränsle av stressen.

  Det som hjälpte mig komma ur klådan var att ta allergimedicin när det var som värst, Cetrizin. Det tog ett par veckor, sen var det borta. Och nej, jag vågar inte bleka håret igen. Kör slingor med hätta, känns säkrare, och har fungerat.

  Hoppas att det går över snart. Och även om jag tror du skulle vara lika snygg som blondin som du är som brunett, så håller jag med om att man inte känner sig som sig själv, speciellt inte när valet inte är ens eget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cetrizin knapras det bra med här. ;) Jo stress är nog ett fint bränsle här med, men eftersom det hänt två gånger med samma hårfärg så tror jag mig veta vad som är källan. Inte roligt alls.
   Jag kommer högst troligt färga/tona igen om jag kan hitta någon annan som funkar bättre. Typ det märke jag hade innan. Fast jag kanske är sabbad nu... Och jag vill inte bli vithårig. Passar så illa ihop med att jag tror att jag är 22... ;)

   Radera
 2. Usch din stackare! *kram* Jag var lite nyfiken på Olia (i mitt fall är det rödhårig jag "måste" vara för att känna mig som jag) men den nyfikenheten gick just över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen - bara för att jag fick en allergiskt reaktion på den behöver ju inte det betyda att du får det, men jag rekommenderar den så klart inte.

   Radera
  2. Nej, det behöver det ju inte alls betyda men det känns inte värt att ta risken när det finsn andra märken jag vet att jag tål.

   Radera
  3. Nä precis - kör på det du vet funkar. :)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .