lördag 24 augusti 2013

Säsongssamanfattning: Supernatural, säsong 4

Det tog ju inte jättelång tid att se den här säsongen heller. Är man sjuk orkar man liksom inte med så mycket mer än att ligga i soffan under en filt och maratonglo på "Supernatural" mellan tupplurarna. Sedan var det en väldigt bra säsong också, och jag hade kunnat rada upp det ena favoritavsnittet efter det andra under den punkten, var väl inget avsnitt jag tyckte var direkt dåligt om jag säger så. 
Den här säsongen får vi bekanta oss med änglarna också, med Castiel (Misha Collins) som vanligaste förekommande dito. Jag klagar inte på den utvecklingen - skönt med lite omväxling till alla demoner. Sedan kan man ju tycka att änglarna och demonerna kunde ha valt ett annat ställe att kriga på än jorden.

Bildkälla Dawning creates
Favoritavsnitt: 4x4 "Metamorphosis". Sam och Dean kommer en människoätande Rugaru på spåren. Innan han har förvandlats så att han fortfarande är en helt vanlig Svensson-kille.
4x5 "Monstermovie". Ett avsnitt som hyllar gamla monsterfilmer? Ja tack.
4x17 "It's a terrible life". I en alternativ verklighet har Sam och Dean aldrig träffats. De arbetar på samma kontor där mystiska självmord börjar inträffa.
4x20 "The rapture". Castiel är tillbaka i himlen och hans mänskliga värd försöker återvända till sin vardag med fru och dotter. Om bara demonerna kunde låta honom vara ifred.

Favoritkaraktär: I vanlig ordning Dean, med Castiel som uppstickare. Var rätt så trött på Sam i den här säsongen.

Favoritpar: Dean och Anna. Kort men rart.

Bäst i säsongen: Castiel. Älskar hans nollställda uttryck och röst. "You should show me some respect". Yiha!

Värst i säsongen: Måste man alltid hålla upp handen sådär när man ska göra något magiskt och kraftfullt? Eftersom man tydligen gör det med tanken - vad sjutton är då den där handgesten till för? Jisses som jag tröttnade på att se den.

Övriga kommentarer: Kan vi ta ett ögonblick och bara tänka på vilken underbar uppenbarelse Misha Collins är? Jesus christ on a stick...
Dessutom - Jensen Ackles hade lite roligt under inspelningarna av avsnitt 4x6 "Yellow fever". Också ett favoritavsnitt förresten. Varsågoda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .