fredag 30 augusti 2013

FredagsFilmen: The book thief

En av mina favoritböcker någonsin är "Boktjuven" av Markus Zusak. Det var alltså med skräckblandad förtjusning jag upptäckte att det gjorts film på den, för jag anser det omöjligt att göra det lika bra. Främst för att jag tror att det blir väldigt svårt att få fram det unika berättargreppet från boken, att det är Döden som är vår berättare. Och när jag ser trailern så verkar det vara Liesel (Liesl i boken) som är berättarrösten i filmen.

Bildkälla IMDb
Det är Tyskland, det är krig. Liesel kommer som fosterbarn till familjen Huberman. Med sig har hon sin första stulna bok och fler ska det bli, böcker hon delar med dem omkring henne. Bland annat Max som bor under trappan i familjens hus - juden som hennes fosterföräldrar gömmer.


Som sagt - nej jag tror inte att det går att göra det lika bra som i boken, men jag tror att det ändå kommer bli väldigt bra. 15 november är alltså datumet i USA, vi svenskar ska visst få vänta till 31 januari 2014.

6 kommentarer:

 1. Nej, men jag vill se den ändå. När jag såg trailern blev jag allt lite tårögd eftersom boken kom tillbaka till mig.

  Apropå film ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://mrsdatasliv.blogspot.se/2013/08/fredagsfilmen-mortal-instruments-city.html vill fortfarande gå på den här med dig.

   Radera
  2. Ska sluta vara fattig först.

   Radera
  3. Äsch, kanske sponsrar jag av egoistiska skäl

   Radera
  4. Får bli när jag har tid då. Det vill säga inte den kommande veckan i varje fall.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .