söndag 4 augusti 2013

Min nya tatuering

Nu är det snart två veckor jag var iväg och placerade min tredje tatuering på plats. Den första jag gjorde var den lilla fladdermusen som syns på min vänstra axel, Fladdris kallad. Det är inte Batman. Den har med vampyrer att göra, let's leave it at that.

Före...
Jag har länge velat göra en tredje tatuering (eller fler) men har inte riktig tagit mig tid eller råd till det. Det senaste halvåret har min längtan nästan blivit en desperation. Jag har mått ganska dåligt, som ni vet vid det här laget. Jag har därför velat göra något för att påminna mig om att jag lever. Att det finns skönhet i smärta. Jag ville ha ett motiv som var vackert och inspirerande och som symboliserade något. Och så trillade jag in på det här med ett Horus-öga, eller ett Ra-öga. Det är en fornegyptisk symbol för gudomligt beskydd och vaksamhet som ofta använts till skyddsamuletter.

Inspirationen
 Så jag började surfa runt på nätet för att hitta fina bilder på Horusögat och fastnade lite extra för den här. Jag bad dock tatueraren sätta sin egen prägel på den. Den här har ju redan någon annan, samt att det var ju hon som var konstnären.

Inspiration nummer två
 En annan sak jag ville införliva i tatueringen var min mans ögonfärg. (Jag har fått hans tillåtelse att visa den här bilden). Dels för att han är min älskade make, dels för att han varit ett sådant enormt stöd för mig sedan den dag jag träffade honom, dels för att han har de vackraste ögonen jag sett på någon någonsin.

Resultatet
Resultatet blev mitt eget gröna Horusöga i nacken. Jag ser henne inte så bra (jo - det är en hon) men hon ser mig. Och jag tycker att hon är jättefin.

16 kommentarer:

 1. Åhh såå fint och det blir såå vackert när du berättar hela historien bakom. Romantiskt och symboliskt på en och samma gång. Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kändes bättre att ära min älskade make så här, än att tatuera in hans namn. ;)

   Radera
 2. Snyggt!!! Jag gillar tanken och inspirationen bakom också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla mina tatueringar betyder något. De ska ju sitta där ett tag så då känns det bättre att de har innebörd för mig än att de bara "Är fin" eller poppis just nu. Tror vi är många som tatuerar oss som tänker så.

   Radera
  2. Det är det jag gillar med tatueringar, när dom verkligen betyder nått för den som bär dom. Jag har ett motiv jag skulle vilja göra nån gång men jag är för feg och för fattig.

   Radera
  3. För fattig är inte mycket att göra något. För feg däremot - för det är jag med. Jag hade med mig en god vän som jag satt och pratade med så att jag blev distraherad. Men det gör ont - det gör det. Fast efter att tag sätter endorfinerna in och då är det (oftast) inte så farligt.
   Sedan är det bra med research innan också. Hitta en tatuerare som folk rekommenderar och som man känner att man trivs med så att man känner sig trygg. Mitt absoluta tips är såklart att gå till en riktigt tatueringsstudio och inte låta någon hemmatatuerare göra det bara för att det blir billigare. Som sagt - man ska känna sig trygg också, och i varje fall jag känner mig trygg över att veta att personen är utbildad, kontrollerad, duktigt och seriös i sitt yrkesutövande. Då kan det få kosta.
   Mitt öga kostade 1500:- (jag fick priset i förväg) och tog ungefär en timme att göra.
   Lycka till.

   Radera
  4. Ska jag göra det nån gång så kommer jag definitivt gå till en seriös studio (och leta efter nån som kan göra det jag vill snyggt) och usch ja, ont räknar jag med eftersom den nog kommer hamna på vristen vilket jag har hört är nått av dom värsta ställena. Men sannolikheten att jag ska få råd utan att vinna en väldigt massa pengar är nog inte så stor. Som sjukpensionär är ju inkomsten minimal och hålen att stoppa pengar i många.

   Radera
  5. Mesta bidraget till min nya tatuering fick jag i födelsedagspresent. Annars hade jag varit ogaddad i nacken jag med. Vristen blir för övrigt platsen för tatuering nummer fyra och fem - jag kan rapportera om smärtnivå. ;)

   Radera
 3. Snyggt och dessutom så himla fin berättelse bakom! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .