tisdag 20 augusti 2013

Cheesy bacon bombs

 Häromdagen hade jag det jättetråkigt och satt och slösurfande på internätet. Råkade av en slump snubbla över ett recept på något som lät gott och såg gott ut. Och verkade allmänt hälsovådligt om man ser till hur onyttigt det här säkert är. Skit samma - de här små raringarna är lätta att göra, supergoda och man behöver ju inte äta allihop själv. Även om man vill.
I vanlig ordning har jag gjort om receptet efter eget huvud, men grundprincipen är den samma.


Cheesy bacon bombs (16 st)

1 platta fryst smördeg
1 pkt bacon
16 små bitar ost
olja att fritera i

Kavla ut smördegsplattan på mjölat bakbord, dela den i 16 delar. Dela skivorna i ett baconpaket på mitten, det brukar vara 8 skivor bacon i ett paket. 
Lägg en bit ost på en degbit, rulla ihop så degen täcker osten. Jag använde Västerbottenost, originalreceptet är med mozzarella. Vilken ost som helst som smälter lite och smakar smaskens funkar säkert.
Rulla in varje degkula i en halv baconskiva, fäst med tandpetare.
Hetta upp olja till fritering i en kastrull, 180 grader eller tills en bit vitt bröd snabbt blir gyllene. 
Fritera ett par baconbomber i sänder i oljan. Jag var beredd med ett grytlock här, att skydda mig med eftersom det skvätter ganska rejält när man lägger ner baconbomberna.
Fritera dem gyllenbruna, låt dem rinna av på hushållspapper. Äts varma så osten är så där smält och gooey. 


Försvinner snabbt...

2 kommentarer:

  1. friterad bacon, jag kan nog inte komma på nått som låter onyttigare nej :) Men det lät väldigt gott, såpass gott att jag nog inte vågar prova av oro över att gå upp de där 15 kilona igen för att jag inte kan sluta äta det ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men om man bara gör några stycken blir det inte så farligt. ;) Fast ja - de är farligt goda.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .