fredag 10 juli 2015

FredagsFilmen: Jurassic world

Det har hänt. För första gången på en halv evighet, eller sedan i december, har jag varit på bio. Jajamensan. Det där som älskade maken och jag skulle göra en gång i månaden blev visst en gång per halvår... Nu får vi skärpa oss.

Skärpningen inleddes med att vi tog med de små barnen på "Jurassic world". Stora J hade redan sett den så hon bestämde sig för filmkväll med bästisarna i stället. Jag har sett de andra Jurassic-filmerna, de som heter Park i efternamn, på bio så det kändes lite som ett måste att klämma den här raringen på stor duk också. Om nu en genetiskt framavlad superdinosaurie med mycket tänder kan räknas som en raring.

Bildkälla The Tribune
Drygt 20 år efter att det första försöket med "Jurassic Park" slutade med ond bråd död och fiasko, har en ny park byggts på samma plats. Det är ett populärt turistmål, lite av Kolmården fast med dinosar, komplett med petting zoo och hela baletten. Hit skickas bröderna Zack och Grey för att hälsa på sin moster, som arbetar på anläggningen, medan föräldrarna försöker reda ut sin skilsmässa.
Moster Claire är dock strängt upptagen med att tillsammans med dinosaurieviskaren Owen undersöka om inhägnaden för den genetiskt framavlade skrämsel/dödsmaskinen Indominus Rex är tillräckligt säker för att börja släppa in åskådare. Ledtråd - det är den inte.


Och jo - det planteras för uppföljare. Klart sevärd dock, bättre och mer spännande an vad jag trodde den skulle vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .