fredag 3 juli 2015

You look disgusting

Nyss hemkommen från några dagar där jag vandrat i min mors fotspår i Dalsland och Västergötland. 
Allergierna formligen exploderade samtidigt som värmen kom och jag har haft det riktigt jobbigt med attacknysningar, andnöd och rinnande ögon. Då känner man sig inte så vacker kan vi väl säga. Och så trillade jag på den här videon igår och blev lite ledsen. Som att det inte rinner ur mina ögon ändå liksom, nu började jag grina också.


För en som mig som fått höra sådana här kommentarer under min uppväxt, minus att jag slapp hudåkomman acne, så känns det här i hjärtat. Jag har tidigare uttryckt glädje över att jag inte växte upp med sociala medier. Den anonymiteten den bjuder på lockar fram många troll och tyvärr finns det de som inte orkar med de elaka kommentarer som vissa anser att de har tillåtelse att vräka ur sig när de gömmer sig bakom ett användarnamn. Jag är själv osäker på om jag hade funnits kvar om sociala medier funnits när jag växte upp, men det där är ett sådant där "om" som det känns bäst att inte fundera på alltför mycket.

Men - det är en sak jag vill påpeka lite extra från just den här videon. Det är de påståenden som kommer om att man inte kan lite på tjejer med make up, att man får "trust issues" av att tjejer sminkar sig, att det är falsk marknadsföring. Vet ni vad - de allra flesta sminkar sig för sin egen skull. För att det är kul, för att man vill känna sig söt, för att man vill dölja sin acne, eller ett ärr eller ett födelsemärke, för att man har ett intresse.
Om du tror att mina röda naglar och mina guldfärgade ögonlock är naturliga så... Alltså, jag är ledsen - men i så fall är det inte mig det är fel på utan din intelligens.
Dessutom kan mitt sminkade ansikte aldrig vara falsk marknadsföring för jag är ingen handelsvara. Jag marknadsför inte mig själv för ditt nöjes skull, för att du ska peta och bedöma och ha rätt att kommentera mig, mitt utseende och min kropp. Jag sminkar mig för att jag vill. För att jag vill känna mig lite extra söt någon dag. Och det har jag rätt till. För den enda som har rätten att bedöma och kommentera mitt utseende är jag själv. Min kropp och mitt utseende är mitt - inte ditt, för jag är ingen vara. Alltså kan jag aldrig någonsin syssla med falsk marknadsföring när jag sminkar mig.