fredag 31 juli 2015

Julifavoriter

Juli är slut. Det gick fort. Kan bero på att älskade maken hade semester och vi har gjort en massa saker. Hälsat på bästisar, klappat nakenkatter, druckit rosé, tittat på rymdgrejer, besökt gravar, köpt nytt kylskåp, läst. Och så har jag varit arg den här månaden. Riktigt tokförbannad. Unfriendat folk på Facebook och hela konkarongen. Och tyvärr har jag mått ganska dåligt mentalt, vilket säkert varit en bidragande orsak till att jag varit så arg.
Men ljusglimtar finns det, och favoriter.

Födelsedagsbarn: Min svåger, min svärmor och min ena bästis.

Kläder: Det har ju inte direkt varit varmt den här månaden. Så jag har på ett litet ungefär bott i min högst älskade kofta som jag reafyndade på HochMs herravdelning för några månader sedan. Funkar som jacka, och morgonrock också. Enda stället jag inte har den på mig är i sängen. Än.Film: Jag har varit på bio! Och sett "Jurassic world". Och eftersom jag gillade den får den bli månadens bästa. Och kom ihåg - den som pratar på bio förtjänar en läsk i knät.

Tv-program: Så lite tv den här månaden. Inte ens "Queer as folk" fast min box har anlänt nu, eftersom jag inte vill att barnen ska råka se någon av de mer ekivoka scenerna så ja, jag längtar till skolan börjar igen.
Det enda jag har sett på ordentligt är "My mad fat diary" och det är en så pass underbar serie att jag måste tycka den den här månaden. En serie som bör ses - tre korta säsonger av rent guld.Bok/fic: Den här månaden har jag läst tre böcker som jag alla gav betyget 4/5 så nu blir det svårt. Tror ändå att jag utser "Mr Mercedes" av Stephen King som månadens bästa. King är ju alltid King...
Bästa fic blir Sterek-ficen "Seeing wolves where there are no wolves" av MellytheHun. Gillade att den tog tid på sig och att många av de problem jag har med Tenn Wolf blev belysta på ett bra sätt här. Och att den faktiskt på fullt allvar hjälpte mig med mina egna mentala problem.

Nagellack: Det har varit en bra månad för nagellack. Inte mindre än fyra lack har jag gett fullpottsbetyget 5/5, ett ville jag till och med ge 6/5, men det går ju inte. Månadens skönheter är Fotheringhay castle och Virgin queen, båda från A England, Lead vocals, me! från NCLA och Needful things från Gloss 'n sparkle.
Frisyr: Tonade det lite mörkare igen. Vill fortfarande ha det lite pastelligt rosa. 

Upptäckt:  Nakenkatter är mycket mysigare att ta på än vad jag trodde. Och varma!


Katten heter Steve och hon bor hos min bästis Eva i Norrköping.Extra speciell rolighet: Hälsade äntligen på i min svägerskas och svågers sommarstuga - de har ju bara haft den i två år. Jättefint och bättre ska det bli. Och så fick jag krama på en av mina allra bästa vänner som det var alldeles för länge sedan jag såg och bästiskramar är det alltid extra speciellt roligt att få. Vi kramades när jag var i Norrköping och såg NASA-utställningen "A human adventure" som handlar om rymdkapplöpningen, månlandningarna och de fortsatta rymdresorna. Spännande för en scifi-nörd som mig.

Populäraste blogginlägget: Gissa? "Hur man gör ett glas absint på rätt sätt". Den här månaden också. Kommer skippa den här punkten snart om inget nytt händer känner jag.

Mitt favoritinlägg: Jag var lite extra arg ibland när jag skrev vissa inlägg, och när jag skrev inlägget "You look disgusting" var jag arg så jag kokade. Inte bara för att man får höra så mycket utseenderelaterad skit som tjej utan jag var en rejält upprörd feminist. Och feminist är alla med lite vett i skallen oavsett kön. Det handlar om jämlikhet, inte att något kön är "bättre" eller ska ha "mer makt". Superlätt att fatta om om har annat än ben mellan öronen.4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Feministbilden? Ja, den är guld värd. Hittade den på Tumblr. :D

   Radera
  2. Feministbilden-påminner mig lite om mitt standardsvar "Om det där kallas humor är jag stolt över att vara humorlös"

   Radera
  3. Jag gillar även citatet: "Nice joke. Want me to ruin it with my feminism?" :D

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .