lördag 20 februari 2016

Säsongssammanfattning: Sleepy Hollow, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Säsong 2 har fler avsnitt än säsong 1 och jag har dragits med en envis och elak huvudvärk flera dagar som hindrat mig i mitt säsongsplöjande. Men nu är det gjort - säsong 2 av "Sleepy Hollow" under bältet. Yay för mej!

Bildkälla Pure fandom

Favoritavsnitt: 2x01 "This is war" Upplösningen på cliffhangern som avslutade säsong 1.
2x09 "The akeda" Lojaliteter testas i striden mot ondskan.
2x17 "Awakening" Ichabod och Abbie försöker stoppa uppväckandet av en häx-coven.
2x18 "Tempus fugit" Abbie har färdats tillbaka i tiden av Katrinas trollformel. Hon måste övertyga dåtidens Ichabod att hjälpa henne stoppa Katrina och ställa tidslinjen till rätta.

Favoritkaraktär: Ichabod. Så väldigt tätt följd av Abbie att det inte går att få in ett frimärke emellan dem.

Favoritpar:  När man i sista avsnittet tänker "så var vi av med den" om Ichabods fru, så inte är det Ichabod och Katrina i varje fall. Säger fortfarande vänskapen mellan Abbie och Ichabod som jag hoppas innerligt får fortsätta vara just en vänskap.

Bäst i säsongen: Jag roas fortfarande kungligt av Ichabods reaktioner på dagens samhälle, men jag tycker han anpassar sig riktigt bra. Förutom när det gäller kläderna då.

Värst i säsongen: Det kan bli lite väl rello ibland...

Övriga kommentarerEftersom säsong tre av "Sleepy Hollow" går just nu i USA, så behöver jag bara titta ikapp mig. Och med tanke på att jag är lite småkär i den här serien så är ju det bra att den inte har lagts ner.
Fast man ska kanske inte ropa hej än - många serier får besked om sitt vara eller icke vara i maj, och jag har förstått det som att det svajar lite för "Sleepy Hollow". Vore ju synd. Särskilt när tråkserier som "Supernatural" redan förnyats för säsong 12... *gäspar stort*

2 kommentarer:

  1. Vi är så överens när det gäller Katrina och relationen mellan Ichabod och Abby. Jag är däremot rätt så nöjd med att han inte faller för den moderna klädstilen för satan va snygga kläder han har. Jag skulle lätt kunna tänka mig många av hans jackor :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag klagar inte, bara konstaterar. :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .