onsdag 3 februari 2016

Säsongssammanfattning: Sleepy Hollow, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Josåsatte - jag valde alltså att varva "Peaky blinders" med en annan serie och valet föll på "Sleepy Hollow". Jag såg ett par avsnitt när serien började visas för några år sedan, men sedan glömde jag bort den. Eftersom jag inte glömde den för att jag inte gillade den, utan bara för att jag är glömsk, så tänkte jag att jag kunde börja om med den nu i stället.

"Sleepy Hollow" handlar om Ichabod Crane som efter 250 år väcks från de döda för att hjälpa till att bekämpa den huvudlöse ryttaren. Till sin hjälp har han Abbie Mills, en smart polis med mystiska händelser i sitt förflutna. Snart förstår Ichabod och Abbie att deras öden är tätt sammanflätade.

Bildkälla Atlanta Blackstar
Favoritavsnitt: 1x01 "Pilot". Alltid spännande att se alla karaktärer etableras.
1x09 "Sanctuary" Abbie och Crane undersöker ett försvinnande och spåren leder till ett hus som Crane känner igen från sitt förflutna. Abbie har en vision om Katrina efter Ichabods död.
1x10 "The Golem" När Ichabod försöker kommunicera med Katrina släpps en ondskefull kraft lös från skärselden. Ichabod får veta mer om Jeremy.
1x13 "Bad blood" För att stoppa apokalypsen måste Abbie och Ichabod ta sig till skärselden för att få hjälp av Katrina. Oväntade sanningar uppdagas.

Favoritkaraktär: Ichabod Crane. Gillar särskilt hans smått förvirrade attityd till det moderna samhället.

Favoritpar:  Eeeeh...? Nej? Eller får jag välja ett vänskapspar? För då blir det så jädra självklart Ichabod och Abbie.

Bäst i säsongen: Alla gånger Ichabod blir upprörd över vad som hänt med världen "för det var inte så här vi menade/tänkte när vi kämpade för Amerikas frihet".

Värst i säsongen: Kanske känner mig liiite trött på att George Washington skulle ha varit någon sorts övernaturlighets-vise-man. 

Övriga kommentarer: Jädrar vilken cliffhanger! Och jag som tänkte titta på annat än säsong 2 nu. Måste kanske tänka om där...

7 kommentarer:

 1. Kul att läsa din åsikt om en av mina favoritserier. I mina ögon är det här den enda serien, förutom "Doctor Who", som klarar att göra tidsresor utan att det blir urtöntigt. Det är nog mycket pga Ichabod Crane.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidsresor är ju himla knepigt. Det kan bli så otroligt fel. Här funkar det för att det egentligen inte är en tidsRESA utan mer att någon från förr hamnat i vår tid och reagerar utifrån det. Och då blir det kul. :D

   Radera
 2. Absolut en av mina favoriten. För mig var det lite jobbigare eftersom andra säsongen inte ens kommit ut när jag sträckkollat på första säsongen :D Håller med om att Ichabod är en favorit med sina gliringar och ganska hårda kritik över det amerikanska samhället, framförallt eftersom den kritik han levererar ofta handlar om sådant som amerikanarna anser sig ha rätt till eftersom det är saker som stiftades i den tid han kommer ifrån.

  Jag väntar på tredje säsongen jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så är det så tröttsamt att jag alltid glömmer att länka till min aktuella blogg eftersom det är förinställt på googles.

   Radera
  2. Kan du inte ändra de inställningarna då?
   Ichabods reaktioner på dagens samhälle tillhör helt klart de stora behållningarna. Och säsong tre pågår väl för fulla muggar? Där jag kollar ligger tom 3x08 uppe.

   Radera
 3. Oj oj oj, nu försvårade du för mig. Alltså, jag kämpar verkligen med att hålla mig till redigeringen, men nu ... drar ... teveeeen ... i ... mig ...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .