onsdag 3 februari 2016

Säsongssammanfattning: Sleepy Hollow, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Josåsatte - jag valde alltså att varva "Peaky blinders" med en annan serie och valet föll på "Sleepy Hollow". Jag såg ett par avsnitt när serien började visas för några år sedan, men sedan glömde jag bort den. Eftersom jag inte glömde den för att jag inte gillade den, utan bara för att jag är glömsk, så tänkte jag att jag kunde börja om med den nu i stället.

"Sleepy Hollow" handlar om Ichabod Crane som efter 250 år väcks från de döda för att hjälpa till att bekämpa den huvudlöse ryttaren. Till sin hjälp har han Abbie Mills, en smart polis med mystiska händelser i sitt förflutna. Snart förstår Ichabod och Abbie att deras öden är tätt sammanflätade.

Bildkälla Atlanta Blackstar




Favoritavsnitt: 1x01 "Pilot". Alltid spännande att se alla karaktärer etableras.
1x09 "Sanctuary" Abbie och Crane undersöker ett försvinnande och spåren leder till ett hus som Crane känner igen från sitt förflutna. Abbie har en vision om Katrina efter Ichabods död.
1x10 "The Golem" När Ichabod försöker kommunicera med Katrina släpps en ondskefull kraft lös från skärselden. Ichabod får veta mer om Jeremy.
1x13 "Bad blood" För att stoppa apokalypsen måste Abbie och Ichabod ta sig till skärselden för att få hjälp av Katrina. Oväntade sanningar uppdagas.

Favoritkaraktär: Ichabod Crane. Gillar särskilt hans smått förvirrade attityd till det moderna samhället.

Favoritpar:  Eeeeh...? Nej? Eller får jag välja ett vänskapspar? För då blir det så jädra självklart Ichabod och Abbie.

Bäst i säsongen: Alla gånger Ichabod blir upprörd över vad som hänt med världen "för det var inte så här vi menade/tänkte när vi kämpade för Amerikas frihet".

Värst i säsongen: Kanske känner mig liiite trött på att George Washington skulle ha varit någon sorts övernaturlighets-vise-man. 

Övriga kommentarer: Jädrar vilken cliffhanger! Och jag som tänkte titta på annat än säsong 2 nu. Måste kanske tänka om där...