måndag 15 februari 2016

Sett på tv: London spy

Jag hoppas att ni inte har missat "London spy". Sista avsnittet visades på svensk tv igår och bjöd inte bara på berättelsens upplösning, utan visade ännu en gång varför Ben Whishaw är en sabla fantastisk skådespelare. Jodå, han är min lille älskling och gulleplutt. Jag är sjukt imponerad av honom.
Han har på ett finstämt sätt burit upp den här serien, om fem timslånga avsnitt, med sitt porträtt av den inte genomsympatiske Danny.

Bildkälla Huffington Post
Av en slump träffas Danny och Alex. Danny har en trasslig bakgrund och har ofta vänt sig till sex, droger och sprit för att döva ångesten inom sig. Alex är en pedantiskt och väldigt smart bankman. De blir förälskade och efter många månader tillsammans bestämmer de sig för att jo - det här är den stora kärleken. Då försvinner Alex.
I Alex lägenhet hittar Danny ett dolt rum fyllt med bdsm-utrustning - och Alex döda kropp. Det visar sig att Alex har dolt många saker för Danny. För Danny börjar nu en kamp för att få veta varför Alex dog, och komma till rätta med sina känslor för honom.

A+ can recommend. Tempot i "London spy" är långsamt. Det här är inte ett actionfyllt spiondrama, utan en berättelse om den lilla människans kamp mot "dem". Om kärlek och stark vänskap. om dolda motiv. Och kanske framför allt om en mycket ensam mans kamp för att hitta någon som bryr sig om honom. En kamp för att se igenom de lögner han omges av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .