torsdag 31 augusti 2017

Augustifavoriter

Är det bara jag är har den här sommaren försvunnit snabbt? Hela året faktiskt, om jag tänker efter. Det känns som nyss som jag var på barnens skolavslutningar, och nu har de plötsligt börjat skolan igen? Va?
Å andra sidan - superskönt att få tillbaka rutinerna igen. Inte för att jag släppte mycket på dem under sommaren, men ni vet säkert vad jag menar. Det är på något sätt lite enklare att hålla rutinerna om man har en vardag att hänga upp dem på.

Det firas en del födelsedagar i augusti, så mycket tårta har det blivit. Den här Devils chocolate cake bakade Lilla E till sin storasysters födelsedag. Bland annat.

Bok: "The Scorpio races" av Maggie Stiefvater. En av endast tre böcker jag läst ut den här månaden. Har haft en liten det-mesta-svacka de senaste veckorna, men det där reder nog snart upp sig.

Fic: Jag har faktiskt läst nya fics den här månaden, och inte bara gamla favoriter. Och bland dem gillade jag faktiskt Stucky AUn jag läste ut igår, som är skriven av Rena, "Anatomy of a scandal".

Film: Jag har varit på bio även i augusti! Däremot blev jag galet besviken på "The Dark Tower". Jag vet inte vad jag hade hoppats på, men det var inte det här. Bokserien är ett mästerverk, med sju böcker samt ett par stand-alones, och många många referenser till Kings övriga verk, samt att det ofta finns mörka tornet-refenser i hans böcker, som man ser om man vet. Och filmen var bara ett mishmash och en besvikelse. Sju böcker berättade på under två timmar.
Jag som hade längtat så länge...

Tv-program: Det första som faller in i mitt huvud här är faktiskt inte den fjärde säsongen av SKAM, utan den serie som älskade maken och jag tittar på just nu. "The Handmaid's tale" är tv som drabbar. Jag måste ladda mentalt inför varje avsnitt, för jag tycker stundtals att det är så fruktansvärt jobbigt att se på, men samtidigt är det bra att jag inte vill missa en sekund. Se den, om ni inte redan gjort det.

Bildkälla Idobe

Kläder: Tror jag ska slopa den här punkten.

Nagellack: Känner mig lite underväldigad av de lacken jag burit den här månaden, nu när jag sitter och tittar tillbaka på dem. Snopet. Men jag trivdes nog allra bäst i The Hot Kitsune från Darling Diva Polish.



Upptäckt: Det finns foundations som inte känns som en stram och varm mask i nyllet efter några timmar! Problem man kan ha med en känslig och yttorr hy. Jag fick leta i en herrans massa år, men till sist hittade jag den - Serum foundation från The Ordinary. Lätt täckning. Typ my skin but better. Älskar den!

Extra speciell rolighet: Förutom döttrarnas födelsedagar, så självklart att få en present av mon älskade bokcirkel. Särskilt när presenten är en tavla av Juniper, the happiest fox. Visste ni att jag älskar rävar? Jag älskar rävar.

Mitt eget favoritinlägg: Jag har faktiskt inget. Har funderat lite på bloggens vara eller icke-vara den här månaden (igen) och mest känt mig tråkig. Men så är det ibland. Antar jag.