tisdag 8 augusti 2017

Sargent's vision från A England

Nämen vet ni vad! Nu har jag lyckats klämma iväg en ny kollektion med A England-lack. Ännu en gång med inspiration från en målning, den här alltså av konstnären John Singer Sargent.

"Carnation, Lily, Lily, Rose" av John Singer Sargent
Bildkälla Tate
När jag ser målningen kan jag tycka att det var synd att det inte blev något lack med färg från lyktorna, men det är en fin kollektion ändå.
Alla lacken har mer eller mindre holo, några av de nästan linjära slaget även om det ser mer splittrat ut på mina bilder. Lägger dem i den ordning jag tycker att de var tjusiga.


Symphony in green and gold var förhandstippad favorit redan när jag bara sett flaskbilder av lacken, och så har det också förblivit. Så ljuvlig och mjukt ljusgrön med ett blänk av guld och väldigt tydlig holoeffekt. Det blev också juni månads favoritlack.


Favoriten för juli blev lacket som fått namn efter målningen, Carnation Lily Lily Rose. Det här var en överraskning för mig, för jag trodde jag skulle tycka bättre om trean. Men här har vi ett fantastiskt vackert litet hololack, det ser nästan ut som moln på flaska. Skiftar i ljusaste syrenlila och ljusaste duvgrå.


Det var snudd på att favoritplatsen för juli kneps av Symphony in blue and silver. Är precis vad det heter - en symfoni i blått med flashar av silver och en liten, liten hint av grönt. Massor av holo, igen.


Nocturne är som A England-klassikern Lancelot, men med splittrat holo. Svart med en aning av rött och holodamm i det. Tyvärr tycker jag att holot försvinner in i den väldigt mörka basen. Jag hade förhoppningar om att Nocturne skulle hamna i toppen, men om man inte vill ha alla lacken i kollektionen så är det det här jag skulle hoppa över.

Överlag en väldigt trevlig kollektion, men jag är alltså inte jublande förtjust i Nocturne. Alla de andra tre är dock hjärtögon-vackra hela bunten. Upplevde formulan lite annorlunda på de här än vad den brukar vara. Jag behövde två lager till och med av Nocturne, och om jag inte missminner mig helt använde jag tre lager av de övriga tre färgerna. Inte för att jag hade något emot det, dock. Kanske skulle även Nocturne ha varit betjänt av att ha en liten tunnare formula så att holot hade kommit mer till sin rätt.

1 kommentar:

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .