torsdag 20 december 2018

BuJo 2019

Man vet att året snart är slut när det blir dags att göra nya sidor i sin bullet journal - inte bara för den kommande månaden, utan för ett nytt år. Jag byter även bok, och även om det förekommer vissa problem med ghosting av pennor (alltså att pennan lyser igenom på motsatta sidan) så blev det en Leuchtturm1917 den här gången också. En orange. Med pen loop.

För det nya året har jag gjort om en hel massa. Man lär så länge man lever, heter det, och jag har lärt mig en massa av vad som funkar för mig och vad som inte funkar för mig, vilka sidor jag vill ha och vad som varit onödigt och bara tagit upp plats, vad jag har velat lägga till och vad jag velat ta bort. Och resultatet blev så här. (Sorry för mörka bilder. Det vore ju kul med sol någon gång emellanåt, men icke då.)


Förra året gjorde jag en storslagen årsöversikt över ett helt uppslag. Och sedan använde jag det aldrig, för jag kom på något bättre. Jag vill ändå ha en årsöversikt, bara för att det är bra att ha emellanåt, men nöjde mig alltså med att skriva in den på en sida. Jag ska bara titta på den, inte skriva i den, så mer plats behövs egentligen inte.
Och jag valde såklart orange som accentfärg för att boken är orange.


Vad jag kom på som var bättre än en årsöversikt var en Future log. Eller en framtidslogg om vi ska vara svenska. Här skriver jag in sådant som jag ännu inte gjort sidor för, och jag gör ju mina månadssidor allteftersom, så det här är ganska viktiga uppslag för mig.
Till en början tänkte jag ha en sida eller ett uppslag att skriva in kommande födelsedagar på, men jag bestämde mig för att hoppa över det och skriva in födelsedagarna här i min future log i stället.


Jag planerar att läsa en bok spridd över en månad nästa år också. Det kanske inte blir alla månader, men jag ville ändå ha en sida där jag kunde samla upp de böcker jag läser. Samt att jag ibland får idéer om böcker som skulle passa att läsa på det här sättet, och då kan jag planera in dem i förväg.
Motsatta sidan kommer bli årets humörmätare. Jag kommer alltså överge månadsvisa humörmätare och i stället göra så här, fylla i en ruta varje dag med en korresponderade färg. I slutet av året kommer jag ha ett litet pixlat konstverk, är meningen. Jag hoppas på mycket rött och orange, och väldigt lite svart.


Sidan därpå är Plejadernas sida. Här finns plats att skriva in kommande träff. Hos vem vi ska vara, när vi ska vara där, och så klart vilken bok vi ska läsa. Även plats för att skriva in medlemmarna. Och jag har redan skrivit in den första träffen för 2019.
Sidan därpå, med kanske världens fulaste målflagga, är den sidan där jag kommer skriva upp mål jag har för 2019, och här kommer jag vara ganska specifik. Vissa målbilder har jag redan, men inte alla.


Ett helt uppslag för böcker som blivit lästa under året kan kanske verka överdrivet. Men nu läser jag en hel del, samt att jag planerar att vara lite konstnärlig här och rita upp bokryggarna på böckerna jag läser. Tänkte jag. Det kan gå åt pipsvängen med den idén också.


Filmer  jag ser behöver absolut mer plats än vad jag gav dem i år. Jag delar också upp dem så att jag har en sida för filmer jag kommer se här hemma och en för filmer jag kommer se på bio. Den stora biten av sidan är dock för att jag ska hålla koll på filmer som kommer upp på bio, som jag är intresserad av att se. Ska vi gissa redan nu att den inte kommer bli 12 biobesök 2019 heller. Men jag kan ju hoppas!


Och till sist en sida för vad jag vill se på tv. Det finns riks för att den här sidan förblir tom, för min tv-svacka verkar inte ha något slut i sikte. Men man vet aldrig. Plötsligt smäller det kanske till.
Sidan bredvid är till för att jag ska kunna hålla koll på när mina barn går i skolan. en halva för varje termin under kalenderåret.

Och det var allt. Kommer säkert se annorlunda ut 2020. Då tror jag att jag ska ha en röd bok. Eller en rosa...