tisdag 4 december 2018

Vad jag läste i november

Herrejösses vad trött jag är! Funderar på att skära av mig fötterna och kasta dem, de känns ju ändå som köttfärs, so why not. Här är det nämligen totalt flyttkaos, då Stora J flyger ur boet och vi kånkar och bär och packar upp och donar.
Jag hinner alltså som mest läsa ett kapitel eller två innan jag somnar just nu. Men i november hann jag läsa fem böcker. De här:


"Strange the dreamer" av Laini Taylor. Blev månadens favoritbok, trots att den slutade med en gastkramande cliffhanger. Betyg 4/5.

"Metro 2035" av Dmitrij Gluchovskij. Avslutande delen i Metro-trilogin, och jag hade kunnat vara utan den. Månadens bottennapp fick betyget 1,5/5.

"Odysséen" av Homeros, i en klassisk översättning till svenska av Erland Lagerlöf. Planerade att läsa den under hela november, men tog en sång om dagen i stället och blev klar 24 november. Betyg 3/5.

"We have always lived in the castle" av Shirley Jackson var mitt val till bokcirkeln Plejaderna denna gång. Jag var mycket nöjd och gav den betyget 4/5. Cirkelns medelbetyg blev 3,2/5.

"Miniatyrmakaren" av Jessie Burton avslutade månaden. Jag älskade den till en början, men tappade intresset efter ett tag. Jag gav den betyget 2/5.