onsdag 4 mars 2020

Allt jag läste i februari

Det kan kanske bero på att februari var en extra dag lång i år, eller så var jag bara lässugen och envis, men hur som haver så lyckades jag läsa ut åtta böcker i februari. Jag slog dessutom mitt personliga rekord i antal lästa sidor på en månad, då jag lyckades bläddra mig igenom dryga 3500 sidor. Så... jag hade en bra läsmånad helt enkelt.
Böckerna jag läste var dessa, som vanligt i utlästordning uppifrån och ner.


"The little friend" av Donna Tartt var min första bekantskap med denna författare, som jag varit nyfiken på ett tag. Något av en slice-of-life, som gav få svar. Jag gillade hur den var skriven dock, och den fick betyget 3/5.

"En enda hemlighet" av Simona Ahrnstedt, för är det kärleksmånaden februari så passar det bra med lite romance. Det här är den andra fristående boken i en serie, men vill en läsa alla så bör en läsa dem i ordning. Jag var inte så förtjust i slutet här, så betyget hamnade på 3/5.

"Tatueraren i Auschwitz" av Heather Morris var bokcirkelboken som avhandlades i söndags. Vi som var där var rörande överens om att det var en viktig berättelse, men framförd av en dålig författare. Vårt medelbetyg blev 2,25/5. Mitt personliga betyg var 2/5.

"When Hitler took cocaine and Lenin lost his brain: History's unknown chapters" av Giles Milton var min månadsbok för februari. Den var dock så lätt- och snabbläst att jag plöjde igenom den långt innan månaden var slut. Korta berättelser om högt och lågt, som ibland väckte lite extra nyfikenhet. Jag gav den betyget 3,5/5.

"Dracul" av Dacre Stoker och J.D. Barker kan ses som en prequel till Bram Stokers "Dracula" (Fast jag skulle ändå läsa "Dracula" först). Här är det Bram himself, och några av hans syskon, som är vampyrjägare. Boken är baserad på anteckningar som Bram Stoker lämnade efter sig, samt ett uttalande han visst gjorde om att händelserna i "Dracula" skulle vara sanna. Spännande idé, kanske inte toppenbra framförd. Betyget blev 2,5/5.

"Vicious" av V.E. Schwab blev februaris favoritbok. Så pass att jag genast kände behov av att beställa uppföljaren. "Vicous" var dock en ensamstående bok i flera år, så den fungerar bra som sådan också. Mitt betyg blev 4/5.

"Jar of hearts" av Jennifer Hillier var min första, men inte sista, bekantskap med denna thrillerförfattare. Spännande och välberättad bok med många twister, men den tappade lite i slutet för mig. Betyget blev 3,5/5.

"Pachinko" av Min Jin Lee blev sista boken ut. Min plan var att den skulle överlappa in på mars, men så for attan i mig och jag pluggläste den på tre dagar och fick plats med den i februari. Lite av en släktkrönika, om exilkoreaner i Japan och alla svårigheter det innebär. En ögonöppnare för mig, och jag lärde mig en del. Betyget blev ändå inte högre än 3/5, för allt i den här boken var helt enkelt inte lika bra.

Tror ni jag kan klämma nio böcker i mars? Det brukar trots allt vara min bästa läsmånad. Vi får väl se.