onsdag 22 juni 2022

a-England, Burne-Jones's divine allegories

Inte ett enda a-England kvar i otestade lådan nu, och så kommer det förbli tills det kommer ut nya kollektioner. Då jädrar! 
Fram till dess ägnar vi oss åt att titta på de fyra lacken i Burne-Jones's divine allegories-kollektionen. Lacken är inspirerade av tre glasfönster som designades av Edwars Burne-Jones. De finns i Lady Chapels All Saints i Leek, Staffordshire. De föreställer de tre moraliska dygderna Hope, Charity och Faith, som här fått mänsklig form. Här i den ordning jag bar dem.


Charity. Kanske inte så oväntat att jag började med det röda... Just det här har så klart a-Englands typiska holo, och är ett rubinrött lack som drar en aning åt lila.



Hope. Mer juveltoner, nu med ett smaragdgrönt lack. Holo så klart. Nästan onödigt att nämna när det gäller a-England. Med en släng av guld, för att göra det extra intressant.



Faith. Vad har vi här då? Ett väldigt snyggt turkostblått lack med massor av holo är vad vi har, minsann. Sommar i en liten lackflaska.



Love revealed. Sista lacket ut ur lådan, och det jag har på naglarna i skrivande stund. Ett blålila lack med jättefina regnbågar. Precis så snyggt som du tror att det är.

Vilket av dem jag tycker är snyggast? Inget av dem, för de är lika fina alla fyra. Så glad att jag har den här kollektionen. Också.