torsdag 2 juni 2022

"A poem for every spring day" av Allie Esiri

Tre månadrs läsning är nu avslutad. För jag har läst ut "A poem for every spring day". Gissa om jag börjat med sommarboken? Ja, det har jag.

Bildkälla Goodreads

Precis som sin kompis "A poem for every winter day", så har den här boken två dikter varje dag. En som är menad att läsa på morgonen, och en på kvällen. Jag har dock oftast läst dem båda på morgonen/förmiddagen, helt enkelt för att det varit lättare för mig att komma ihåg dem då. Därmed inte sagt att jag inte återkommit till dem under dagen, och reflekterat över dem lite extra, för det har jag ofta gjort. Vissa dikter har talat ganska mycket till mig, och vissa andra har jag inte alls tyckt om.
Varje dikt inleds med en text om dikten eller författaren till dikten. Om varför dikten valts till just det här datumet, när en sådan anledning finns, eller en allmän introduktion till det jag ska till att läsa. Jag finner den här inledning väldigt viktig och lärorik, då jag ibland inte alls har koll på omständigheterna kring diktens uppkomst. 
Dikterna har ett genomgående vårtema, men vissa handlar tydligt (eller subtilt, i något fall) om något som hände på den dagens datum. 
Och kan vi bara ta en liten extra titt på det jättefina omslaget. Så mycket vår det kan bli!

Mitt betyg på "A poem for every spring day" blev 4/5.