onsdag 15 juni 2022

Fem favoriter: Temuggar

På denna min brors födelsedag så tänker jag gofika till hans ära. Och bästa gofikadrycken är så klart te, i varje fall tycker jag det. Jag kommer nog dricka gofikateet ur någon av följande favoritmuggar. 


Den här muggen från Indiska för en herrans massa år sedan, kommer nog flytta ut ur mitt muggskåp inom några år. Den är nämligen inte min. Jag gav tre likadana men annorlunda muggar i julklapp till mina tre barn för många år sedan. J:s mugg (svartmönstrad) flyttade ut med henne, Chilipojkens mugg har färgglatt mönster, och det här är alltså egentligen E:s mugg. Fast jag lånar den. Ofta.


Där här muggen har jag till och med fått av den där brorsan som fyller år idag, och hans dåvarande fru. Den var en födelsedagspresent någon gång på 90-talet, och den kommer från en keramiker i Nora, där brorsan bodde då. För början var det två, men en av dem har tyvärr dängts i backen. Extra glad över den här.


Min Q-mugg är egentligen en Scrabblemugg (eller Alfapet, som vi säger på svenska), men för mig är den så klart starkt förknippad med James Bond i allmänhet och "Skyfall" i synnerhet. För det är i den filmen som Q i Ben Wishaws skepnad dricker sitt Earl Grey ur en sådan här mugg. Älsket är med andra ord stort.


En annan favoritmugg är den här randiga, och om den någonsin går sönder så finns det en risk att jag kommer gråta över världsliga ting. Jag fick den här i present när jag avslutade en praktik, jag tror det var 1996 eller så, så det känns nästan som ett mirakel att den har klarat sig så här länge. Skön att hålla i är den också.


Senaste muggen jag köpte, och den var inte billig. Värd varenda krona dock, med tanke på att den har en gullig räv på sig. Med halsduk! Och en tvättbjörnskompis i tröja. Viktigast är ändå räven, så klart. Egentligen ett ganska höstigt motiv, men jag älskar den året runt. Hittills i varje fall.