torsdag 21 juli 2022

Dela upp det

Vad göra när en inser att det finns saker att göra som är mördande tråkiga? Som till exempel putsa fönster eller damma bokhyllor? Just det - skjuta upp det till en annan dag.
Fast så en dag så är de där fönstren alldeles för skitiga. Det vore kul att se världen genom inte en hinna av smuts.
Och är inte böckerna lite väl grå och ludna? Kan inte minnas att den "Den unge Werthers lidanden" hade päls...
Bara att kavla upp ärmarna och ta tag i det där tråkiga projektet. Är du inte som jag gör du säkert allt på samma dag och kallar den för en städdag. Är du som jag så delar du upp det i små portioner. Fönstren tar jag hand om nästa vecka, den här veckan har jag startat Projekt Städa Bokhyllorna.

Eftersom jag har den stora lyckan att ha ett rum i mitt hus som jag kallar för ett bibliotek, så betyder det så klart att det finna bokhyllor i det biblioteket. Fem stycken vita Billy närmare bestämt. Och då en vecka har fem vardagar så betyder det en bokhylla om dagen. Bara att skriva in i kalendern, för det finns inget roligare än att pricka av tråkiga göromål, och nu får jag göra det fem gånger!
Nästa vecka har jag gjort något liknande. Bestämt vilken dag jag ska tacka fönstren i vilka rum. Också tråkigt, men jag kommer vara klar nästa onsdag och får pricka undan tråkig syssla tre gånger. Kul för mig! Att sätta den där lilla bocken i den lilla rutan är min sporre till att göra det trista, och så gör jag ofta när jag har ett städprojekt på gång. För städa kan vara något av det tråkigaste som finns, men belöningen - ett rent hem - något av det bästa.

Men nu. Ska jag dricka iste och läsa bok. Vi har 30 grader varmt inne, och jag smälter en aning. Dagens bokhylla städade jag så klart redan i förmiddags, innan det hann bli riktigt så tokvarmt som det är just nu.

Bildkälla Outlook India

Kom ihåg att dricka vatten! Eller iste.