lördag 2 augusti 2014

Take it iste

Den värsta värmeböljan verkar vara över, men det betyder inte att det inte är gott med svalkande drycker. Teälskare som jag är så brygger jag gärna en kanna iste. Inget som blir färdigt på ett kick, men har man bara tålamod och lite framförhållning så är det här betydligt godare än de där man köper på påse i affären och bara blandar med vatten.


Iste

5 tsk teblad
1 liter kokhett vatten
½ - 1 dl socker
saften från ½ - 1 citron

Häll vattnet över tebladen och låt det dra i max 5 minuter, jag brukar hålla mig kring fyra minuter. Sila av vattnet men pressa inte tebladen för då följer de bittra smakämnena med och de vill vi inta ha här. Bland ner sockret och låt teet svalna i rumstemperatur. Rör ner citronsaft efter smak. Förvaras kallt och serveras i glas med massor av is.

Mina personliga preferenser är att jag gör Earl Greyte, sötar med 3/4 dl socker och tillsätter saften från ½ citron, men det där smakar du dig till bäst själv.

2 kommentarer:

  1. Jag har så svårt för socker i teet, så iste har aldrig varit min grej. Men det kanske vore värt att pröva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder själv ALDRIG socker i te - förutom just i iste. Och på något vis tycker jag att iste ska vara ganska sött. Men som sagt, prova dig fram och använd ännu mindre socker än vad jag säger här. Det är du som bestämmer. :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .