söndag 24 augusti 2014

Köttbullar, köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar

I onsdags skrev jag om mitt recept på fetaköttbullar, och i kommentarsfältet undrade Cactus om det inte skulle vara smaskigt med mozzarella i köttbullarna. Vilket det högst troligt skulle vara. Och vad tror ni då dimper ner i brevlådan om inte reklam* om att prenumerera på Linas matkasse - vilket jag inte kommer göra för jag vill handla min mat själv thankyaverymuch - med ett bifogat recept på *trumvirvel* MOZZARELLAKÖTTBULLAR! Så jag var tvungen att göra dem. Idag. Fast jag skippade tomatsåsen i receptet och körde på enklast tänkbara, vill man ha får man skvätta på ketchup och/eller pesto själv.


Mozzarellaköttbullar

500 gram nötfärs
125 gram mozzarella
2 msk ströbröd
½ dl mjölk
½ tsk salt + svartpeppar
2 msk röd pesto
1 tsk kinesisk soja

Blanda ströbröd med salt, peppar och mjölk - låt blandningen svälla en stund. Blanda ner pesto, soja, köttfärs och mozzarellan skuren i bitar.
Rulla till köttbullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Stek köttbullarna i ugnen på 200 graders ugnsvärme 15 minuter ungefär.
Servera med pasta och grönsaker. 

*Måste tydligen kolla upp min status på reklamfritt.se för jag har liksom avtackat mig adresserad reklam och ändå kom det reklam adresserad till mig. Tycker jag inte om.