onsdag 20 augusti 2014

Fetaköttbullar eller feta köttbullar

Fetaost är gott. Köttbullar är gott. Tomatsås är gott. Fetostfyllda köttbullar i tomatsås - är väldigt gott. Tycker jag.


Fetaköttbullar

500 gram köttfärs
salt och peppar
persilja
1 pkt fetaost
1 finhackad gul lök
1 finhackad klyfta vitlök
olivolja
1 burk krossade tomater
balsamvinäger
honung
salt och peppar
oregano

Blanda köttfärsen med salt, peppar och hackad persilja. Dela osten i önskat antal bitar, jag beukar göra 16 köttbullar. Dela upp färsen i lika många delar som osten. Platta till varje köttfärsbit, lägg en bit ost på och täck den med färsen, rulla till en köttbulle.
Jag brukar redan ha en tomatsås färdig när jag gör köttbullarna. Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme i en ganska stor gryta. Tillsätt tomaterna, fyll burken till hälften med vatten och tillsätt det. Krydda av med salt, peppar, balsamvinäger, honung och oregano. När såsen kokat ihop något är det dags att ploppa ner köttbullarna. Skaka grytan i stället för att röra om så att köttbullarna håller ihop bättre. 
Koka köttbullarna färdiga i tomatsåsen 15 - 20 minuter. Servera med pasta eller ris, riv gärna över lite parmesan.

2 kommentarer:

  1. Å det lät jättegott! ...min hjärncell spinner vidare och tänker att man kan testa med en sån där liten mozzarellaboll i mitten också. Måste prova ost-köttbullar nån gång snart tror jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh hjälp! Det måste ju bli ungefär hur gott som helst! Undrar hur ofta jag kan servera ostköttbullar utan att min familj blir rött på mig.... :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .