tisdag 5 juli 2022

Den lilla bokhögen från juni

Det blev inte många böcker i juni. Faktiskt är de fyra jag lyckades läsa den minsta lilla högen jag visar sedan jag började med mina månadssammanfattningar. Det är så klart fullkomligt okej det också, att inte finna läsro och därmed inte läsa något vidare värst.Så som det var för mig. Nu har jag börjat hitta läsglädje igen, så det finns en chans att julis månadshög kommer innehålla fler titlar. Kanske.
Men nu tittar vi på junis fyra böcker, utlästa i ordningen uppifrån och ner.


"The book of magic" av Alice Hoffman är den andra boken i Practical magic-serien. Eller den sista, beroende på i vilken ordning en läser. Jag kanske möjligen ångrade min egen läsordning, men det är en annan femma. Det här var den boken som bjussade på mest motstånd i juni. Betyget blev ändå 3/5.

"Familjen Lambs hemlighet" av Lisa Jewell är en hyfsat ordinär spänningsroman berättad ur tre olika perspektiv. Moraliskt grå karaktär och en del överraskningar bjussade ändå på läsglädje. Betyget blev 3/5.

"Kejsarbiografier" av Suetonius var junis månadsbok. Ganska uppräknande i sitt berättande, men kul perspektiv att få antik historia berättad från någon som levde nära inpå. Utmärkt översättning från latinet. Mitt betyg blev 4/5.

"Mordet på kommendören. Andra boken: En föränderlig metafor" av Haruki Murakami borde jag egentligen ha läst tätare inpå den första boken, då det här är en direkt fortsättning. Börjar till och med på nästa kapitel. Alltså inte en duologi, utan en bok uppdelad i två volymer. Junis favoritbok. Jag gav den 4/5 i betyg, vilket får anses gälla bok ett också.