lördag 13 januari 2024

Topp 20 nagellack 2023

Dags att göra helt bokslut med 2023 så att jag kan blicka framåt i stället. Och bokslut gör jag med att titta närmare på nagellacksfavoriterna från 2023, nya för mig. Jag hade ganska svårt att komma fram till en Topp 20, men eftersom det var ännu svårare att gallra så det blev Topp 10, så blir det trots allt 20 lack i det här inlägget. Ingen ordning alls på dem, förutom ungefär som jag bar dem.


London Grace, Amy
London Grace är inte jättepigga på andra formulas än kräm, särskilt inte i sitt bassortiment. Så att det finns ett grönt lack med guldskimmer är ju lite kul. Snyggt är det också.



a England, The wild rose
Som vanligt kommer det vara många lack från a England på den här listan, för att jag tycker så väldigt mycket om lacken därifrån. Kanske inte alltid med de bästa bilderna, tyvärr. 
The wild rose är olivgrönt i basen, med en stark dragning år guld. Och så holo. Så klart.


a England, Whitby abbey
Ett ganska grått lack, men som syns så drar det mycket åt lila i det. Och så holo.



a England, Love song for a vampire
Ungefär så snyggt som ett blått hololack kan bli. Lite åt teal-hållet, och fullkomligt skriker sommar. Eller tropikerna, vad vet jag. Har aldrig varit i tropikerna.



a England, Transsylvania
En mörkare blå den här gången, men fortfarande med a Englands signum-holo.


Vegan & Natural, Piece of heat
Hittade ett nytt märke från H&M 2023, och hann prova och älska massor av dem. Första kärleken var det här härligt röda krämlacket. Inte speciellt på något sätt, men en bra röd funkar alltid. Det här är en bra röd.



a England, Dracula
Eftersom kollektionen som de a England-lack jag kommer ha med här heter Bram Stoker &the Count, är det inte konstigt att det finns med ett Dracula-lack. Sedan hade jag gjort det blodrött, och inte magentarosa, men det gör ingenting när det är så här rasande vackert. Snudd på årets favorit.


a England, Van Helsing
Favoritlacket 2023 blev dock det här, döpt efter vampyrjägaren himself. Favorittippat från början och det höll hela vägen. Mina bilder gör inte det här lacket rättvisa minsta lilla.
Vinröd åt det lila hållet, massor av holo. Närmast sanningen på pekfingret.



Depend 7day, #7273 Be true
Ett svärtat skimrigt teallack. Eller som det var på riktigt - svart bas smockad med tealfärgat skimmer. Läckert som rackarns. Kom från höstkollektionen året innan, men passade lika fint en sommardag.



Vegan & Natural, Piece of ocean
Varför blir det alltid så mycket blått bland mina favoritlack? Ingen vet. Här ännu ett, i en nyans som får mig att tänka mer på seglare än havet. En sådan där seglare med tröja knuten över axlarna, seglarskor, solblekt hår, solbränd kropp och som gillar att sippa vin mellan kobbarna i Skääärgården. Marinblå, alltså.


Vegan & Natural, Piece of sunshine
Jag anser ju inte att solsken är värst knalligt aprikosorange, men det är ju jag det. Väldigt fint är det dock.



Vegan & Natural, Piece of fun
Varför får det här lacket mig att tänka på luktärter? Ingen vet. Knallrosa är det i varje fall, krämlackens variant av det likaledes maganetarosa Dracula här ovan.



H&M, Governess
Vinrött på väg att bli kastanjbrunt, skulle vi kunna påstå att det här lacket är. Överraskade mig med att inte kännas som att jag gått på en nit och skaffat ännu ett vinrött lack jag redan hade.



Essie, Ballet slippers
En riktig lackklassiker vid det här laget, som jag äntligen skaffade mig 2023. Skiraste och ljusaste rosa, som var svår att bygga till täckning även på mina kortisar. Lätt att lacka med, och väldigt fint. Jag förstår att det blivit så populärt.



Vegan & Natural, Piece of night
Ett bra svart krämlack är alltid trevligt i lackgarderoben. Det här är dessutom rejält blankt, lättmålat och täcker nästan med ett lager. Jag målar nästan alltid minst två, så...



Depend O2, #5164 Moon art
Får det mig att tänka på månen? You bet! Grått med flakes i silver och koppar. Kommer från 2023 års höstkollektion Autumn sky, som vi inte är färdiga med än.


Depend O2, #5165 Midnight purple
Samma kollektion som ovan och även min favorit från den kollektionen. Lila bas med flakes som skiftar i guld, koppar, silver och rosa. 



Depend O2, #5168 Summer fades away
Mörkt rött, en aning år vinhållet, eller kanske lite mer svärtad. Flakes i guld, som drunknar lite i basen och även syns som mörkt rosa. 


H&M, Boss in red
Rött skimmerlack, som påminner mig om Perceval från a England, som är ett av de finaste röda lacken jag har. Lite lättare att få tag på det här. Var mitt jullack, passande nog.


H&M, Vanilla latte
Avslutar med ganska ospännande lack, men ett som jag trivdes förträffligt i. Varm beige som känns som att det håller sig ganska neutralt. Passade min hudton bra, och det är det minsann inte alla så kallade nudelack som gör. Absolut vaniljfärgad, men inte med den smörigt gula tonen.