fredag 22 juni 2012

FredagsFilmen: Get over it

Midsommarafton i all ära - det är ändå fredag och dags för FredagsFilmen! Valde dock att ta hänsyn till den dag det är dag och välja en film med midsommartema. Eller... Den handlar bitvis om en skoluppsättning av Shakespeares "En midsommarnattsdröm" i varje fall.


Nu var det längesedan jag såg den här filmen, men den tillhör den där genren jag älskar - highschool-filmer. Är det en egen genre förresten eller är det bara jag som tycker det? Nåja, jag gillade den i varje fall och skulle gärna införliva den i dvd-samlingen. Om inte annat så för att fräscha upp minnet lite..

I korthet handlar "Get over it" om Berke (Ben Foster) som blir dumpad av sin flickvän Allison (Melissa Sagemiller) efter ett långt förhållande. Han bestämmer sig för att göra vad som helst för att få henne tillbaka, till och med vara med i skolans musikaluppsättning av "A midsummer night's dream". För att prestera bra på scen tar han hjälp av sin bästa väns lillasyster Kelly (Kirsten Dunst), och med tiden inser han att han kanske inte vill ha tillbaka Allison trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .