lördag 2 juni 2012

Sirila gentlemän sågas

Min underbara, älskade bokcirkel - jag är så glad över att jag startade upp den! Inte bara för att det är kul att prata om böcker, utan ännu mer för den gemenskap vi har och de vänner jag fått genom den. Jag är så glad för alla underbara deltagare och deras engagemang. Mycket snicksnack blir det, men jag lovar att vi pratar om boken också. Boken är syftet, men gemenskapen betyder så mycket mer. Tack kära ni! Och för er som funderar på att starta en cirkel - sluta fundera! Bara gör!


Denna omgångs bok var "Sirila gentlemän sökes" av Karin Brunk Holmqvist. Nu var det ju inte jättelängesedan cirkeln senast läste en bok av samma författare, men då var det "Potensgivarna" som var aktuell. Vi som läst båda kunde konstatera att upplägget i dessa berättelser är ungefär det samma - två tanter som lever sitt stillsamma liv är med om något som rubbar deras rutiner, de gör något "fiffigt" som leder till att det slutar ungefär som det började, men med någon form av tillägg och något som har förändrats. Tanterna den här gången heter Alma och Margit och finner sig plötsligt i ett rum på stadens ålderdomshem då deras hem blivit tvångsinlösta för att det ska dras väg över deras tomter. Och på hemmet kan man gå en datorkurs, söka manligt sällskap per annons och köpa långbyxor med resårband. Ungefär så spännande blir det.

Dagens värdinna tillika bokväljare började vårt möte med att nästan be om ursäkt för att hon valde just den här boken. Full med lösa trådar, långa beskrivningar och ett ganska så platt språk. Lite som en uppsats eller så hade den kanske behövt ett och annat varv till i redigeringsapparaten. Ganska trist och tråkigt, var väl vårt samlade omdöme. Men söt. Vi var fem stycken som hade läst såpass mycket att vi kunde ge betyg, och de blev inte höga. Medelbetyget hamnade dock på 2,3 - lägst i år men inte rekordlågt.

Förutom After Eight-tårta och te bjöds det på glada skratt, prat om kärlek, sex, vänskap och barnuppfostran. På det hela en mycket trevlig och angenäm eftermiddag. Det gör vi om i början på augusti och till dess har H bestämt att vi ska läsa "Baddaren" av Emma Hamberg.

4 kommentarer:

 1. Men så mycket barnuppfostran pratade vi väl inte om idag? Var ju bra mycket mer prat om sex och blåbärken och sånt :D

  /Åsa (som inte orkar logga in för att skriva som wordpress-id :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syftade mer till Bäbs kommentar om att vi pratade lite bok och mycket kärlek, sex och banuppfostran. Just idag kanske inte så mycket av just det utan mer om blåmärken. ;)

   Radera
 2. när du säger att fem hade läst tillräckligt för att ge betyg utgår jag från att mitt betyg då alltså inte räknades?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju inte JAG som påpekade att du bara läst pyttelite så att just ditt betyg diskades idag. Men om någon nyfiken undrar så blev medelbetyget 2,1 med Pernys betyg.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .